Naslovna / Vijesti / Društvo / Mugoša: Sljedećih 15 dana su krucijalni

Mugoša: Sljedećih 15 dana su krucijalni

Mjera ograničenog kretanja je donešena kao jedna od krucijalnih mjera koje moraju da pomognu i koje trebaju da budu dio svih napora i mjera koje su dosad došene.

I zaokruživanje kad se očejkuje najveći pik poslije prolaska 14 dana od prvih obolijevanja, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

“Sljedećih 15 dana su krucijalni da pokušamo da ograničemo infekciju i jedina još mjera koja je preostala je ograničeno kretanje. Uspejvamo da kontrolišemo episemiju”, kazao je Mugoša.

On je naveo da pojedini građani ne poštuju dovoljno mjere i naredbe koje su date, zbog čega se moralo krenuti sa rigoroznijim, kao što je ona sinoć donijeta-zabrana izlaska radnim danima od 19 do 5 časova, i vikendom.

“Molim da se pridržavate ovoga. Proći će i ovih 15 dana i ova epidemija, i moći ćemo da sagledavamo šta je bilo”, ističe Mugoša.

Vesna Miranović izrazila je zahvalnost građanima Tuzi na dosljednoj primjeni svih preporuka koje su dali.

“Gradska opština Tuzi danas štiti čitavu Crnu Goru”, kazala je Miranović.

Komentarišući igranje djece u skupinama, Miranović je kazala da su djeca prepoznata kao asimptomatski nosioca virusa koji ga šire i zbog toga su pribjegli mjerama ograničenja kretanja za djecu.

Ako mjere budu davale pozitivne efekte, korigovaćemo ih.

“Ako sljedeće dvije nedjelje budemo pokazali odgovoran odnos, mi imamo šansu. Prqavi put je ako se pridržavamo mjera. To je jedino što nas može spasiti da spasimo zdravstveni sistem da ga ne dovedemo do pucanja”, navela je Miranović.

Jutros se u karantinima nalazi 1144.

“Danas prvi napuštaju karantin, odlaze u samoizolaciju”.

Pratite pres uživo:

Izvor: AntenaM

O RTPV

Pročitajte i

Za tri godine primljeno 515 vojnika po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera protekle sedmice u Vojsku Crne Gore primilo …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *