Naslovna / Vijesti / Društvo / Na izvorištu Vodice u jutarnjim časovima nema velikih gužvi

Na izvorištu Vodice u jutarnjim časovima nema velikih gužvi

Voda sa javnih česama kod motela Vodice prema saopštenju od 17.marta higijenski je ispravna i može se koristiti za piće. Na pomenutom izvorištu  u jutarnjim časovima nema velikih guzvi. Na ulicama grada sve je manje sugrađana. Apeluejmo još jednom na odgovornost i poštovanje mjera i preporuka.

U saopštenju DOO “Vodovod” od 25. marta, a na osnovu rezultata  analiza voda gradskih vodovoda u Pljevljima dostavljenih 25. marta i stepena mutnoće od 24. marta voda sa vodovoda Jugoštica i Breznica higijenski je ispravna i može se koristiti za piće. Voda sa vodovoda Pliješ bakteriološki je ispravna ali mutnoća prelazi zakonom dozvoljene granice te nije za piće. Zatim u saopštenju od 17. marta kaže se voda sa javnih česama kod motela Vodice je higijenski ispravna i može se koristiti za piće

U razgovoru sa sugrađanima koje smo zatekli, a  svakodnevno toče vodu kazali su nam da se mjere poštuju posebno održavanje socijalne distance od  dva metra.

Prošetali smo i nekoliko koraka dalje. Na osnovu preventivnih mjera koje je uspostavio Opštinski tim za zaštitu i spašavanje a koje se odnose na dezinfekciju i čišćenje javnih površina grada radnici DOO „Čistoća“ osim redovnog pražnjenja komunalnog otpada, izolovali su i dječija igrališta na teritoriji Opštine kao i park Vodice. Upoznati ste da je donešena i mjera zabrane korišćenja Trim staze s toga su radnici pomenutog preduzeća postavili i zaštitu kako bi izolovali korišćenje sprava na pomenutom mjestu.

Na ulicama grada sve je manje sugrađana, uglavnom su uređeni redovi isped apoteka i banaka.

Uz ovo treba dodati da je Nacionalno kordinaciono tijelo donijelo je privremenu mjeru zaštite građana od COVID 19:

  • zabrana izlaska iz objekta stanovanja u periodu od 19 do 5 časova od ponedeljka do petka i 13 časova  u subotu do 5 časova u ponedeljak.

Iz Vlade Crne Gore napominju da su donijeli odgovorne odluke i odlučno će ih do kraja sprovoditi i vjeruju da će ih građani do kraja razumjeti i poštovati.

Čuvajmo sebe i druge, a to jedino možemo ukoliko se budemo pridržavali preporuka Instituta za javno zdravlje i mjera Nacionalnog koordinacionog tima. Budite solidari i odgovorni ostanite kod kuće.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *