Naslovna / Vijesti / Kultura / Produžen rok za predaju radova na konkurs za književnu nagradu “Dušan Grbović”

Produžen rok za predaju radova na konkurs za književnu nagradu “Dušan Grbović”

Konkurs je bio otvoren do 31. marta 2020. godine, ali zbog mjera zaštite građana od korona virusa koje je Nacionalno kordinaciono tijelo donijelo rok će biti biti produžen do daljnjeg.

Narodna biblioteka „Stevan Samardzic” P1jevlja raspisala je III konkurs za dodjelu nagrade „Dušan Grbović” namjenjenu poetskom stvaralastvu mladih. Nagrada je ustanovljena kao podsticaj za pjesničko stvaralaštvo da se mladi ljudi više aktiviraju, da čitaju knjige, da čitaju dobru poeziju i da se sami bave pisanjem.

Prema riječima direktorice Biblioteke Đine Bajčete pravo ušešća na Konkursu imaju mladi stvaraoci stalno nastanjeni na sjeveru Crne Gore, uzrasta od 15 do 25 godina.

Učesnici Konkursa treba da pošalju najmanje tri pjesme. Konkuriše se sa radovima koji nisu ranije publikovani.

Radovi se dostavljaju u štampanoj formi potpisani šifrom – ista sifra za radove jednog autora.

Bajčeta naglašava da je konkurs bio otvoren do 31. marta 2020. godine, ali zbog mjera zaštite građana od korona virusa koje je Nacionalno kordinaciono tijelo donijelo rok će biti biti produžen do daljnjeg. O krajnjem roku za predaju radova javnost će biti blagovremno obaviještena. Bajčeta poziva mlade stvaraoce da iskoriste ovo vrijeme koje moraju da provode u svojim domovima , da što više čitaju i da se sami bave pisanjem.

Radove prispjele na Konkurs ocjenjivaće petočlani stručni žiri koji imenuje Savjet Biblioteke. Novčanom nagradom i diplomom nagradiće se tri najbolja rada. Nagrađeni radovi biće objavljeni u ,,Ljetopіsu” Narodne biblioteke „Stevan Samardžić” kao i na sajtu Biblioteke.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *