Naslovna / Vijesti / Hronika / Dva lica uhapšena na gradskom, jedno na seoskom području

Dva lica uhapšena na gradskom, jedno na seoskom području

Dana 01./02.04.2020.godine policijski službenici CB Pljevlja i Stanice granične policije Pljevlja su tokom vršenja zadataka kontrole poštovanja naređenih mjera u cilju suzbijanja zaraze koronavirusom, zatekli tri lica  koja su prekršili naredbu o zabrani kretanja u periodu od 19,00 do 05,00 sati i to:

  1. P.D. (1986) iz Pljevalja, koji je kontrolisan u ulici Vojske Jugoslavije u 19,50 h
  2. K.V. (1986) iz Pljevalja, koji je kontrolisan u ulici Plužinska u 22,20 h i
  3. Š.LJ. (1975), iz Beograda, državljanin R. Srbije, koji je kontrolisan u rejonu mjesne zajednice Bukovica od strane službanika Stanice granične policije Pljevlja u 23,40 h.

O događajima je upoznat Osnovni državni tužilac u Pljevljima koji se izjasnio da u radnjama prijavljenih postoje elementi krivičnog djela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz čl.287 KZCG te su protiv sva tri lica podnešene krivične prijave zbog izvršenja naprijed navedenog krivičnog djela.

U odnosu na dva prijavljena lica krivična prijava će biti podnijeta u redovnom postupku, a jedno lice je lišeno slobode i uz krivičnu prijavu sprovedeno je državnom tužiocu na dalje postupanje.

O RTPV

Pročitajte i

Akcija Taksi: Kontrolisano 768 vozila, kažnjena 193 vozača

U okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *