Naslovna / Vijesti / Društvo / U slučaju hitne potrebe kretanja u periodu zabrane obavjestiti CB Pljevlja i eventualno hitnu medicinsku pomoć

U slučaju hitne potrebe kretanja u periodu zabrane obavjestiti CB Pljevlja i eventualno hitnu medicinsku pomoć

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Pljevlja i CB Pljevlja uočili su veliki broj zloupotreba sugrađana prilikom primanja i ovjere izajava za pomoć srodnika u periodu kada je na snazi zabrana kretanja. Na osnovu toga donijeli su odluku da se u slučaju hitne potrebe obavjesti CB Pljevlja i hitna medicinska pomoć koji će cjeniti validnost opravdanosti istih.

“Poštovani sugrađani Opštinski štab za zaštitu i spašavanje je iz najbolje moguće namjere pokušao da olakša svim našim sugrađanima kada je u pitanju neophodno pružanje njege i pomoći svim licima od strane srodnika kojima je to potrebno u periodu kada je na snazi zabrana kretanja. S obzirom da smo nakon provjere uočili da određeni broj naših sugrađana očigledno zloupotrebljava ovu dobru namjeru i nakon konsultacija sa Upravom policije odnosno sa Centrom bezbjednosti Pljevlja i uporednog iskustva sa drugiom opštinama po ovom pitanju morali smo da donesemo odluku u konsultaciji sa članovima Opštinskog tima da zaustavimo postupak primamja i ovjeravanja izjava koje su naši sugrađani juče mogli da odrade na arhivi opštine Pljevlja.

Iz tog razloga pozivam sve sugrađane da striktno poštuju sve naredbe NKT i da s obzirom na značajno smanjenje prisustva poslovnim obavezama i smanjenja svih drugih aktivnosti prilagode svoje obaveze vremenu potrebnom za pružanje njege osobama kojima je to potrebno. U slučaju hitne potrebe neophodno je da se obavjesti Centar bezbjednosti Pljevlja o namjeri kretanja kao i eventualnu hitnu medicinsku pomoć koji će cjeniti validnost opravdanosti istih.”, kaže predsjednik opštine Pljevlja, Igor Golubović.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *