Naslovna / Vijesti / Društvo / Predsjednik Đukanović uputio čestitku povodom 4. aprila – Dana studenata

Predsjednik Đukanović uputio čestitku povodom 4. aprila – Dana studenata

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom 4. aprila – Dana studenata, svim studentima u Crnoj Gori najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalje uspjehe.

„Ovaj svijetli datum podsjeća studente, sve mlade, i cijelo društvo na neprolazne antifašističke vrijednosti, na odbranjene i odnjegovane slobode, i podstiče na osvajanje novih u izgradnji savremenog crnogorskog društva, s nadom u blisko bolju budućnost.

Dan studenata ove godine obilježavamo u uslovima kada se cijeli svijet, kao i Crna Gora suočava sa posljedicama pandemije korona virusa, što logično utiče i na studentski život, na izvođenje nastave i ispitne rokove. Zahvaljujući brzoj reakciji državnih organa i obrazovnih institucija, usmjerenih prije svega na zaštitu zdravlja studentske populacije, kao i ostalih građana, stvorene su mogućnosti da se na adekvatan način nastavi s realizacijom nastavnog programa, što će zahvaljujući novim tehnologijama, uz odgovoran pristup i studenata i profesora doprinijeti završetku studijske godine u datim uslovima.

Pandemija kao planetarni izazov, koji otvara i druga pitanja od vitalnog interesa za sve zemlje i narode širom svijeta opominje i nas da kroz sagledavanje dosadašnjih uspjeha u reformi obrazovanja ukažemo i na deficite, i da još hrabrije krenemo u usvajanje novih znanja što je pretpostavka i za savremeniji koncept visokog obrazovanja, koji će nuditi odgovore na nove izazove pred kojima se Crna Gora nalazi. U vašim redovima su stručnjaci i intelektualna elita za novo doba.

Obnovom države i preuzimanjem njene sudbine u svoje ruke, podizanjem demokratskog i ekonomskog razvoja, učvršćivanjem multietničnosti našeg društva, pozicioniranjem u regionu, članstvom u NATO i dostignutim nivoom u pregovaračkom procesu za članstvo u EU, postavili smo sigurne temelje na kojima ćete zajedno sa generacijama koje dolaze graditi bolju i bogatiju Crnu Goru. U želji da sa dužnosti koju obavljam dam i svoj doprinos tome, jedan od prioriteta u mom mandatu je osmišljavanje modela koji bi omogućio najboljim i najtalentovanijim studentima da svoja znanja i sposobnosti usavršavaju na prestižnim svjetskim univerzitetima, i da ih potom stave u funkciju bržeg razvoja i napretka Crne Gore.

Još jednom vam čestitam praznik, uz želju da u ovim danima prije svega vodite računa o svome zdravlju, i da time doprinosite prevazilaženju problema kojima smo zbog pandemije virusa korona kao društvo suočeni.“

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *