Naslovna / Vijesti / Društvo / U Pljevljima oko 200 osoba u samoizolaciji

U Pljevljima oko 200 osoba u samoizolaciji

Epidemiološka situacija u Pjevljima, gdje još nije registrovan nijedan slučaj koronavirusa, je povoljna, kazao je predsjednik te opštine Igor Golubović i dodao da građani uglavnom poštuju mjera i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

Golubović je agenciji Mina kazao da se u Pljevljima oko 200 osoba nalazi u samoizolaciji i da ih sanitarna inspekcija i policija redovno obilaze.

Kako je naveo, osim dva slučaja gdje nije poštovana mjera samoizolacije, građani Pljevalja uglavnom poštuju propisane preporuke i naredbe.

Golubović je kazao da su zadovoljni što još nemaju nijedan sličaj koronavirusa u toj opštini i da lokalni tim za zaštitu i spašavanje čini sve da i dalje tako bude.

„Što se tiče epidemiološke situacije u Pljevljima, možemo reći da je povoljna s obzirom na to da nemamo nijedan slučaj koronavirusa, a građani generalno poštuju mjere NKT-a“, rekao je Golubović.

Kako je naveo, svaka nova mjera iziskuju dodatni napore pljevaljskog Centra bezbjednosti (CB) i komunalne policije, koji kontrolišu da li ih građani poštuju.

„Samo prva dva dana dolazilo je do remećenja tih propisa, ali odličnom akcijom CB Pljevlja i komunalne policije ti incidenti su riješeni. Procesuirani su oni koji se nijesu pridržavali, tako da generalno govoreći, poslije adekvatne reakcije policije, stanje u Pljevljima je dobro“, kazao je Golubović.

On je rekao da je lokalni štab za zaštitu i spašavanje donio niz mjera i da je jedna od njih povećana dezinfekcija javnih površina lokalnih ulica i mobilijara na javnim površinama.

„Imali smo u poslednje dvije sedmice par dana sa snijegom, tako da za to vrijeme nijesmo imali akcije čišćenja, ali čim su se stvorili uslovi nastavili smo sa dezinfekcijom javnih površina“, naveo je Golubović.

On je kazao da Crveni krst u Pljevljima djeluje na dobar i odganizovan način i da imaju dovoljno volontera.

„CKCG ima dovoljan broj paketa pomoći, tako da taj sesrvis, koji je centralizovan i koji se obavlja preko lokalnog Crvenog krsta, dobro funkcioniše“, kazao je Golubović.

Golubović je rekao da opština Pljevalja pored CKCG ima i servis pružanja usluga geronto domaćica koje pomažu starijima.

„Domaćice posjeduju zaštitnu medicinsku opremu, tako da servis funkcioniše kao i do sada, a od 80 do 90 osoba u opštini Pljevlja zavisi od te pomoći“, rekao je Golubović.

On je apelovao na građane da poštuju mjere i preporuke NKT-a.

„Sad je prilika da pokažemo jedinstvo. Moramo zanemariti nacionalne, političke i običajne razlike koje nas čine onakvima kakvi jesmo. U ovako vanrednim situacijama dosta odgovornosti pada na nas“, rekao je Golubović.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *