Naslovna / Vijesti / Društvo / Mensa podržala projekat #UčiDoma

Mensa podržala projekat #UčiDoma

„Projekat #UčiDoma izuzetno je zahtjevan, a napor koji ulaže cjelokupan obrazovni sistem, kako bi se održao kontinuitet nastave, vrijedan je  podrške“, ocijenio je predsjednik Mensa-e za Crnu Goru, Marko Lakić.

„Kao neko ko skoro 20 godina radi sa djecom, naglašavam važnost održavanja kontinuiteta u učenju. Zato moram pohvaliti koncept #UčiDoma koji je pokrenulo Ministarstvo prosvjete. Ovakav sistem učenja je izuzetno zahtjevan, kako kadrovski, jer većina nastavnika nije imala iskustvo rada pred kamerom, tako i tehnički jer je potrebno pripremiti i prezentacije koje prate predavanja, ali i kvalitetno snimiti materijale i naći način da sve to dođe do svakog djeteta“, poručio je Lakić, te pohvalio rad Ministarstva prosvjete, nastavnika i svih uključenih u ovaj projekat.

On se osvrnuo i na ulogu nastavnika koji ne učestvuju direktno u projektu, ali koji svakodnevno rade od kuće, komuniciraju i održavaju časove svojim đacima, jer je njihov radni dan od nekoliko sati, zamijenjen cjelodnevnim radom.

Milica Mićunović iz Ministarstva prosvjete ocijenila je podršku organizacije Mensa izuzetno važnom, uz ostalu podršku koja dolazi iz svih društvenih struktura: resornih ustanova, organizacija, kompanija, medija i pojedinaca. Kako je rekla,  po završetku druge sedmice od pokretanja projekta #UčiDoma, rezultati su izuzetni: preko 600 video-časova snimljeno je za 14 predmeta u organizaciji Ministarstva prosvjete i preko 350 časova za programe srednjih stručnih škola, u organizaciji Centra za stručno obrazovanje.

„Pozitivna povratna informacija dolazi sa svih strana, a ono što je najvažnije je da dolazi od učenika, koji su ozbiljno shvatili situaciju i vrijedno uče od kuće. To nam potvrđuje i statistika koja kaže da je samo tokom prvog dana emitovanja RTCG2 pogledalo 103 572 građana, dok je vebsajt  www.ucidoma.me, samo u prvih nekoliko dana imao oko 85 000 posjeta“, rekla je Mićunović.

Lakić i Mićunović su poručili djeci da ostanu doma, redovno prate nastavu na televiziji i uče doma, kako bismo ih što prije vidjeli u školskim klupama.

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *