Naslovna / Vijesti / Društvo / Savjet AZLP: Medojević izabran u skladu sa Zakonom

Savjet AZLP: Medojević izabran u skladu sa Zakonom

“Ivan Medojević ispunio je sve uslove Konkursa, odnosno imperativne odredbe iz Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koje se odnose na izbor direktora.

Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka izabrao je Ivana Medojevića u skladu sa Zakonom, a prigovor koji je ekspresno stigao iz CGO nema utemeljenje na Zakonu, navodi se u reagovanju Agencije za zaštitu ličnih podataka.

“Ivan Medojević ispunio je sve uslove Konkursa, odnosno imperativne odredbe iz Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koje se odnose na izbor direktora. Medojević je dostavio odgovarajuću Izjavu da ne postoje smetnje za njegovo imenovanje u skladu sa Zakonom, za koju se interesuje CGO. Pored toga, Medojević je uz dokumentaciju dostavio i Mišljenje Ministarstva javne uprave, kao jedino nadležnog državnog organa za tumačenje Zakona o državnim službenicima i namještenicima, u kojem se eksplicitno navodi da njegovo vršenje konkretne dužnosti u MORT ne može predstavljati ograničenje za izbor na mjesto direktora Agencije u smislu odredaba Zakona o zaštiti podataka o ličnosti”, navodi se u reagovanju.

Dodaju da “valja pažljivo iščitati i pravilno tumačiti sve zakonske odredbe, a ne samo pojedine”.

“Samo na taj način vidjećemo da Zakon o državnim službenicima i namještenicima i terminološki jasno razlikuje određivanje vršioca dužnosti do 6 mjeseci od imenovanje ili postavljanje na mandat od strane Vlade na koje se pozivaju u CGO citirajući Zakon. A ograničenje za izbor direktora odnosi se na onog kandidata kome je Vlada povjerila mandat, a nikako na onoga ko je određen da privremeno vrši dužnost. Na kraju, posebno napominjemo da je savjet Agencije povodom izbora direktora održao dvije sjednice u punom sastavu, i u prisustvu sekretara i predstavnika stručne službe Agencije, kada je jednoglasno potvrdio da kandidat Ivan Medojević ispunjava zakonom propisane uslove za direktora Agencije”, zaključuje se u reagovanju.

Izvor: Vijesti

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *