Naslovna / Vijesti / Društvo / Po konceptu Uči doma organizovana nastava i za učenike Srednje stručne škole Pljevlja

Po konceptu Uči doma organizovana nastava i za učenike Srednje stručne škole Pljevlja

Učenici Srednje stručne škole Pljevlja uče po konceptu Uči doma, nastava se izvodi preko e platforme, društvenih mreža i drugih dostupnih kanala kako bi svaki učenik imao mogućnost da prati nastavu na daljinu. Nastavnici sadržaje prilagođavaju potrebama učenika. Iz Centra za stručno obrazovanje u prvoj nedelji pripremili su oko 250 video časova, a taj broj se povećava iz nedelje u nedelju.

I srednje stručne škole u Crnoj Gori, uspješno odgovaraju izazovu koncepta učenja na daljinu. Za prvu nedelju koncepta učenja na daljinu Uči doma pripremile su preko 259 video materijala, dok se kasniej taj broj povećao na oko 350 video časova kojima je pokriven veći dio nastave.  Direktor Centra za stručno obrazovanje Duško Rajković rekao je da Centar prati organizaciju nastave stručnih škola čiji učenici, pored opšteobrazovnih predmeta koji su im već dostupni na UčiDoma 2 kanalu, imaju dostupne i materijale koje im je pripremio jedan broj srednjih stručnih škola.

Stručno obrazovanje u Crnoj Gori realizuje 90 obrazovnih programa, 48 modularizovano tu oko 600 je modula, što znači da preko 1 200 stručno teretskih predmeta imamo u stručnom obrazovanju.”, kaže direktor Centra za stručno obrazovanje, Duško Rajković. I dodajte “Bazirali smo se na rad da velike i specjalizovane škole su nosioci ovih aktivnosti. Ono što mogvu da kažem da je kompletna nastava pokrivana I das u direktori dobili zadatak da u nekom od ponuđenih načina video materijal mora doći do učenika.”

Putem Youtube kanala i drugih načina video materijali dostupni su svim srednjim stručnim školama u Crnoj Gori. Iz oblasti elektrotehnike urađeno je preko 100 video-zapisa sa predavanjima.

Na sajtu Srednje stručne škole Pljevlja istakli su obavještenje u kom se kaže da je i rad ove ustanove organizovan po pomenutom konceptu. Nastava se izvodi preko e platforme Google drive, e maila i društvenih mreža, kako bi svaki učenik imao mogućnost da prati nastavu na daljinu. Svakako i nastavnici sadržaje prilagođavaju potrebama učenika.  Obavještavaju roditelje učenike i nastavnike da zapažanja i eventualne sugestije koje će doprinjeti boljem kvalitetu načina rada proslijede na e-mail škole.

Dragi učenici ostanite kod kuće i to vrijeme iskoristite za učenje kroz koncept  Uči doma.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *