Naslovna / Vijesti / Društvo / Građani Pljevalja uz izuzetke pokazuju odgovornost u poštovanju preporuka i mjera

Građani Pljevalja uz izuzetke pokazuju odgovornost u poštovanju preporuka i mjera

Građani Pljevalja uglavnom, uz izuzetke poštuju mjere Nacionalnog kordinacionog tijela. U odnosu na prethodne nedelje, s obzirom da je početak mjeseca na ulicama grada bilo je više građana koji su uz poštovanje mjere fizičke distance čekali ispred apoteka, banaka, poslovnica i drugih mjesta na kojim završavaju obaveze. Epidemiolozi kažu da je jedino i pravo oružje u borbi protiv korona virusa održavanje fizičke distance i poštovanje mjera samoizolacije, zato poštujte život i ostanite kod kuće.

Ovo je četvrta nedelja u Crnoj Gori od uvođenja mjera Nacionalnog kordinacionog tijela za zarazne bolesti kako bi se zaštitilo zdravlje građana i spriječilo širenje virusa korona.

Sunčani aprilski dani okupili su više sugrađana u odnosu na prethodne nedelje. Mogu se vidjeti redovi ispred apoteka, banaka, poslovnica za plaćanje mjesečnih obaveza, što znači da su sugrađani iz potrebe izašli kako bi završili obaveze, uz poštovanje mjere održavanje fizičke distance, za koju epidemiolozi tvrde da je za sada jedino i pravo oružje u borbi protiv virusa korona. Svakako navedenu mjeru uglavnom poštuju i  oni koji su vrijeme dozvoljeno za izlazak iskoristili da prošetaju.

Prema podacima epidemiološkinje dr Biljane Čarkilović u jutarnjim časovima osmog  aprila nalazilo se 319 osoba pod zdravstveno sanitarnim nadzorom, kako nam je potvrdila u Pljevljima nema inficiranih osoba virusom korona.

Ovo je bio i prvi vikend kako je uvedena mjera zabrane izlaska vikednom posle 13 časova. Mjera zabrane uglavnom je ispoštovana od strane građana Pljevalja uz izuzetke. Osobe koje nisu poštovale mjeru krivično su procesuirane.

Naš kolega Adnan Kuloglija obišao je ulice grada koje su posle 19 časova bile puste, a tišinu jedino u najsjevernijoj opštini Crne Gore prekine jak vjetar ili lavež pasa. Policijski službenici kontrolišu kretanje građana i identifikuju lica koja se kreću, a uglavnom ta lica imaju potvrdu o slobodi kretanja u tom vremenskom periodu. Neka ovako bude i u narednom periodu pokažimo da smo disciplinovani i građani za primjer.

Dragi sugrađani poštujte preporuke i mjere, pokažite građansku odgovornost i solidarnost poštujte život ostanite kod kuće.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *