Naslovna / Vijesti / Društvo / U institucijama socijalne i dječije zaštite nema zaraženih koronavirusom

U institucijama socijalne i dječije zaštite nema zaraženih koronavirusom

Javne ustanove dom starih u Risnu, Pljevljima i Bijelom Polju, licencirani dom Duga, Komanski most, centar Ljubović i Dječiji dom Mladost u Bijeloj za sada nemaju nijedno lice zaraženo virusom CoVID-19, kazao je predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suad Numanović.

“Riječ je o institucijama koje zajedno imaju više stotina korisnika a sami podatak da među njima, kao ni među licima zaposlenim u ovim institucijama nema nijedne zaražene osobe govori o disciplini i tome da se preporuke NKT-a poštuju na najbolji mogući način”, naveo je Numanović.

Ističe da treba imati u vidu da dio korisnika ovih institucija spada u tzv. ranjivu grupu te je ovaj uspjeh samim tim još i veći.

“Izražavam nadu da će ostati tako i u narednim danima sve dok traje opasnost sa kojom smo suočeni a sve u cilju očuvanja zdravlja kako korisnika i zaposlenih u ovoj instituciji tako i njihovih najbližih sa kojima su u svakodnevnom kontaktu. Poštovani građani, slijedimo dobre primjere, čuvajući druge od sebe, čuvamo sami sebe i društvo u cjelini. Ostanimo doma”, naveo je Numanović.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *