Naslovna / Vijesti / Društvo / Čolović: Jedino, pravo rješenje rad, rad nas samo može izvući iz problema

Čolović: Jedino, pravo rješenje rad, rad nas samo može izvući iz problema

O problemima preduzeća Grijanje, Komunalne usluge i Agencije govorio sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne, poslove saobraćaj i vode Zoran Čolović. Prema njegovim rječima jedino rješenje jeste rad i obavlajnje radnih zadataka u okviru preduzeća.

U zadnjih godinu dana Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove saobraćaj i vode intenzivno se bavi sa problemima preduzeća čije je osnivač opština Pljevlja. Analizom svih faktora poslovanja došli su do sledećih zključaka.

„ Između ostalih tu imamo tri preduzeća koja su u teškoj finansijskoj situaciji to je Agencija, Grijanje i Komunalne usluge. Sva preduzeća čiji je osnivač opština Pljevlja su u manjoj ili većoj teškoj finansijskoj situaciji.“, kaže sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode, Zoran Čolović.

Dok su preduzeća bila javna lokalna samouprava mogla je da finansijski da djeluje i pomogne preduzeća.

„Međutim prelaskom na DOO ta mogućnost je praktično onemogućena. Mi sad jedino možemo i pomažemo njihovim radom i praćenjem ono što ostvare u toku tog mjeseca i platimo tim preduzećima.“, precizira Čolović.

Sekretar Čolović posebno se osvrnuo na preduzeće DOO Komunalne usluge.

„Praktično preduzeće koje je osnovano sa nekim problemima, naslijeđen višak radne snage, naslijeđene zaostale plate i normalna stvar to je moralo kulminirati i u ovom periodu. Mjerama koje smo mi predložili predsjedniku, koje će nadamo se biti neke i usvojene, posle toga preduzeće će biti na nekim dobrim osnovama“, objašnjava Čolović.

Na pitanje koje je jedino i pravo rješenje u ovom trenutku za ova preduzeće, Čolović kaže „Pa jedino pravo rješenje što sam više puta predlagao na zborovima radnika, rad jedino nas rad može izvući iz svega ovoga.“

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *