Naslovna / Vijesti / Društvo / Radnici DOO Čistoća izvršili dezinfekciju na 44 lokacije

Radnici DOO Čistoća izvršili dezinfekciju na 44 lokacije

Preduzeće DOO “Čistoća” poštujući preporuke Nacionalnog kordinacionog tijela raspolaže sa 40 odsto kadrovskog kapaciteta, u okviru kod su angažovane tri posade za redovan po planu odvoz otpada. Na 44 lokacije dezinfekovali su javne površine. Posebno apeluju na sugrađane da kućni otpad odlažu u zatvorene kese kako bi radnici angažovani na prikupljanju otpada bili zaštićeni od eventualne pojave virusa korona u našem gradu.

Usled novonastale situacije sa virusom korona i u preduzeću DOO “Čistoća” rad je prilagođen mjerama Nacionalnog kordinacionog tijela.

“Organizovali smo posao tako da radnici obavezno drže socijalnu distancu takođe smanjikli smo broj operativnih radnika, tako da preduzeće sada posluje sa nekih 40 odsto kadrovskih kapaciteta. Ono što možemo reći, a što se nadam da naši sugrašani vide jeste da smo obezbjedili uspjeli da obezbjedimo urednost u odvoženju komunalnog otpada.”, kaže  direktor DOO “Čistoća”, Saša Ječmenica.

Prema planu do kraja nedelje trebali bi da završe sa pranjem ulica.

“Pranje ulica vršimo sa hlorisanom vodom koja ima dezinfekciona svojstva.”, dodaje Ječmenica.

U nedelju kad je na snazi zabrana izlaska iz objekta stanovanja radnici ovog preduzeća dezinfikovali su javne površine na 44 lokacije.

“To su one lokacije koje su svakodnevno dostupne građanima kao što su poslovnice banaka, trgovinski marketi, prodavnice, operateri mobilne mreže.”, objašnjava Ječmenica.

Količine kućnog otpada iz domaćinstava su povećane u odnosu na prethodni period.

Poruka ispred DOO “Čistoća” je sledeća:

“Ostanite doma, da se smanji komunikacija između ljudi kako ne bi smo ugrozili opštinsku sredinu koja je već evo dvadesetak dana bez prisustva korona virusa. I ono što zaista treba da pozovemo naše sugrađane da vode računa prilikom odbacivanja komunalnog otpada u period kad šetaju kroz par šume i magistralne puteve.”, precizira Ječmenica.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *