Naslovna / Vijesti / Društvo / Radnici DOO „Komunalne usluge“ angažovani na čišćenju i uređenju korita Ćehotine

Radnici DOO „Komunalne usluge“ angažovani na čišćenju i uređenju korita Ćehotine

Radnici tri radne jednice preduzeća DOO “Komunalne usluge” angažovani su na čišćenju i uređenju korita rijeke Čehotine u dužini od jedan kilometar. Prošle godine izvodili su radove na istoj lokaciji u Židovićima na dužini od 600 metara. Prema riječima šefa u ovom preduzeću Radivoja Bujišića radove koje im je povjerio osnivač izvode u cilju prevazilaženja teške materijalno finansijske situacije u preduzeću.

Pored redovnih aktivnostima radnici DOO „Komunalne usluge“ iz sve tri radne jedice Pogrebne usluge, Pijačne usluge i Azil za napuštene pse angažovani su na uređenju korita rijeke Čehotine u Židovićima.

„Radovi se odvijaju otežano zbog nepristupačnog terena, ali uz preduzimanje svih neophodnih mjera zadovoljni smo dinamikom kako teku poslovi. Sad se trenutno radi sječa rastinja duž obale rijeke Ćehotine, izvlačenju istog i odvozu na lokacije.“, precizira šef radne jedninice Pogrebne usluge, Radivoje Bujišić.

I radnici ovog preduzeća poštuju mjere NKT i imaju potrebnu opremu, većinu je obezbjedio osnivač.

Prethodnih dana obavljali su i sledeće poslove.

„Čišćenje i urešenja groblja koja su stavljena van upotrebe, groblje ispod bolnica i na Varoši i postavljanje vertikalne signalizacije na gradskim i prigradskim područijima.“kaže Bujišić.

Prema riječima šefa u ovom preduzeću obavljanje poslova otežava nedostatak radne snage, odsustvo sa posla i bolovanja koje su radnici uzeli.

„Sredstava dobijena od osnivača za obavljene poslove biće adekvatno upotrebljena za ispaltu zaostalih zarada u preduzeću. Preduzeće još od početka posluje sa teškoćama, jer smo startovali sa minusom od 300.000 eura.“, objašnjava Bujišić.

Poslao je poruku svim sugrađanima ostanite kod svoje kuće.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *