Naslovna / Vijesti / Hronika / Ugroženi elektodistributivni objekti usljed požara

Ugroženi elektodistributivni objekti usljed požara

Crnogorski eleketrodistributivni sistem još jednom apeluje na građane da se suzdrže od spaljivanja prikupljenog korova prilikom čišćenja imanja jer te nesmotrene radnje često zbog neopreznosti izmaknu kontroli pa dolazi do požara širokih razmjera koji ugrožavaju elektroenergetske objekte i uzrokuju dugotrajne prekide u napajanju korisnika električnom energijom, u nekim slučajevima i do 20 sati.

Naime, i pored naših ranijih apela, trenutno je aktuleno nekoliko požara na  teritoriji Crne Gore koji prijete da ponovo ugroze distributivnu mrežu i da uzrokuju nove prekide u napajanju električnom energijom.

Naše ekipe, koje ulažu veliki napor da sačuvaju stabilnost elektrodistributivnog sistema  i da svaki korisnik ima pouzdano snabdijevanje električnom energijom, već duže vrijeme se suočavaju sa ovim problemom, što im otežava ionako težak posao

Od 1. marta zamijenili su preko 120 stubova različitih profila, vrijednih oko 40 hiljada eura, koji su uništeni u požarima na području opština: Podgorica, Danilovgrad, Tuzi, Nikšić, Plužine, Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Pljevlja i Šavnik. U pojedinim situacijama trebalo im je više od 20 sati dodatnog napora da otklone posljedice požara i uspostave uredno napajanje korisnika.

Stoga molimo  mještane da se uzdrže od ovih radnji, naročito u blizini energetskih objekata, da ne bi ugrožavali i sebe i druge i otežavali posao našim ekipama koje ulažu veliki napor da sačuvaju stabilnost elektrodistributivnog sistema u ovom izuzetno teškom vremenu, prepunom rizika po zdravlje stanovništva.

O RTPV

Pročitajte i

Formiran predmet povodom prijave protiv S.R. iz Pljevalja

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo je predmet povodom prijave građanina kao i povodom navoda …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *