Naslovna / Vijesti / Društvo / Za podjelu pripremili 250 paketa pomoći

Za podjelu pripremili 250 paketa pomoći

Pomoć pljevaljskog Crvenog krsta od 250 paketa seoskom području počeće da se dijeli od utorka, 14. aprila. Kako nam je rekao sekretar ove organizacije Željko Minić uz pakete pomoći biće i po džak brašna.

Paketi će stići u ponedjeljak, ali će podjela početi u utorak. Ta pomoć je obezbijeđena od strane lokalne uprave, a brašno je obezbijedio Crveni krst Crne Gore – kaže Minić uz zahvalnost lokalnoj upravi na obezbjeđivanju paketa u kojima se nalazi hrana, kao i sredstva za higijenu. On je istakao da je to prva pomoć koja se šalje na seosko područje nakon pojave virusa korna u Crnoj Gori, kao i da će ista biti proslijeđena najugroženijima.

Svaka mjesna zajednica dobiće po deset paketa i pomoć će se podjeliti prema spiskovima koje su dostavile mjesne zajednice – kazao je Minić i dodao da očekuje da će vrlo brzo biti spremna nova pomoć za seosko područje, kao i da će se intervenisati u pojedinim slučajevima i u manjem obimu.

U seoskim mjesnim zajednicama naglašavaju da ima dosta onih koja su bez primanja a pritom su stari i nemoćni da obrađuju svoja imanja i da na taj način obezbijede sredstva za život. Situacija se posebno iskomplikovala nakon što su zatvorene granice prema Bosni i Hercegovini i Republici Srbiji pa najbliži srodnici, najčešće djeca, koji žive u tim državama nijesu u stanju da im pruže bilo kakvu pomoć.

Izvor: dan.co.me

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *