Naslovna / Vijesti / Društvo / Budite dio akcije “Tvoj čep moj osmijeh”

Budite dio akcije “Tvoj čep moj osmijeh”

Usled trenutne situacije ove godine akcija OŠ “Boško Buha” “Tvoj čep, moj osmijeh” realizuje se na drugačiji način. Svi zainteresovani sugrađani do 21. aprila mogu poslati fotografije ili video materijale mozaika koje naprave od svojih čepova kod kuće koji će kasnije biti dio zajedničkog mozaika. Pozivamo sugrađane da se uz malo kreativnosti pridruže ovoj humanoj i ekološkoj akciji.

Humanitarnu i ekolokšku akciju “Tvoj čep, moj osmjeh pokrenuo je kolektiv OŠ”Boško buha” prije tri godine. Ove godine akcija se realizuje na drugičiji nači. A za realizaciju akcije potrebno je malo truda i kreativnosti od strane građana Pljevalja.

“Pozivamo građane, sve učesnike akcije da u svojim domovima u skladu sa odredbama NKT napravimo porodične mozaike, fotografišemo ili napravimo video i sve to pošaljemo na fb stranicu naše škole.”, objašnjava koordinatorka akcije Mila Marjanović.

Ovom akcijom šaljemo humanitarnu i ekološku poruku iz našeg grada. Učesnici akcije čepove treba da sačuvaju i kad počene škola sa radom donesu u OŠ“Boško Buha“.

“Posle toga biće upućeni u kompaniju u Podgorici koja otkupljuje čepova, a sva sredstva koja se skupe usmjerićemo djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju kako bi smo omogućili njihovo uključivanje u svakodnevnu životnu sredinu.”, kaže Marjanović.

Kolektiv RTPV ove godine bio je dio akcije i napravio je simboličan mozaik.

Sugrađani mogu fotografije ili video materijale svojih mozaik poslati do 21. aprila na FB stranicu OŠ “Boško Buha” a već 22. aprila fotografije i video zapisi biće objavljeni u grupnom mozaiku.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Više faktora uticaće na distribuciju vakcine

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović kazala je da će …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *