Naslovna / Vijesti / Društvo / Obavljena raspodjela sjemena travno djetelinskih smješa iz Agrobudžetske linije „Podrška ratarskoj proizvodnji“

Obavljena raspodjela sjemena travno djetelinskih smješa iz Agrobudžetske linije „Podrška ratarskoj proizvodnji“

Sekretarijat za privredu opštine Pljevlja organizovao je raspodjelu sjemena travno djetelinskih smješa iz Agrobudžetske linije „Podrška ratarskoj proizvodnji“.

„U okviru ove mjere nabavili smo ukupno 1868 kg. sjemena travno djetelinskih smješa u vrijednosti 5.940,00 eura za 33 korisnika iz 10 sela pljevaljske opštine“ – rekao je Budimir Bajčetić, sekretar Sekretarijata za privredu i dodao da su korisnici iz sela gdje se manje siju veštačke trave. To su: Maoče, Vrulja, Bobovo, Krće, Rađevići, Mataruge, Meljak, Potkovač, Kozica i Obarde. Ukupno će se sa ovom količinom posijati 46,7 hektara novih površina pod vještačkim travama. Ova proizvodnja je regresirana – postoje premije u oviru Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i to za pet godina – naglasio je Bajčetić.

Jedan od korisnika je Ostoja Bujišić iz sela Vrulje, zaseok Breza, penzioner koji se vratio na selo da obrađuje imanje. Zadovoljan je jer je ova pomoć besplatna a istoim kže nogo znče i premije koje dodjluje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Sjemena za  33 korisnika iz deset pljevaljskih sela dijeljena su besplatno.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *