Naslovna / Vijesti / Hronika / Pojašnjenje kako se u vrijeme koronavirusa odvija međugradski saobraćaj

Pojašnjenje kako se u vrijeme koronavirusa odvija međugradski saobraćaj

Kada je u pitanju odvijanje međugradskog saobraćaja, odnosno poštovanje ove naredbe Ministarstva zdravlja, uočene su određene nejasnoće i nerazumijevanje od strane građana, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su još jednom podsjetili da:

-u putničkom motornom vozilu, sva lica moraju imati pojedinačno izdate potvrde od strane poslodavca (jednog ili više), koje se odnose na nesmetano obavljanje procesa rada,

-u vozilu se ne mogu nalaziti lica koja nijesu zaposleni i kao saputnici nemaju odgovarajuću potvrdu (supružnik, djeca, starija lica i sl), jer se potvrde odnose na obezbjeđenje nesmetanog odvijanja procesa rada, a ne zbog odlaska na selo, posjete roditeljima, obrađivanje zemljišta i sl.

– ukoliko suvozač ima odgovarajuću potvrdu, a vozač vozila takvu potvrdu nema, već saopštava da npr. vozi saputnika, koji nema vozilo ili položen ispit za vozača, takvo vozilo ne ispunjava naredbom propisane uslove i ne može nastaviti put u međugradskom saobraćaju,

– potvrde koje je izdao poslodavac licima važe samo za radne dane u nedjelji, (uz izuzetke koji se odnose na pojedine specifične djelatnosti i vozače transporta roba i materijala), te se ne mogu koristiti u dane praznika i dane vikenda, kada lica ne rade.

“Ovim putem još jednom apelujemo i podsjećamo građane i učesnike u saobraćaju na obavezu dosljednog i potpunog poštovanja naredbi Ministarstva zdravlja”, navodi se u saopštenju.

O RTPV

Pročitajte i

Akcija Taksi: Kontrolisano 768 vozila, kažnjena 193 vozača

U okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *