Naslovna / Vijesti / Društvo / Raspodjela paketa pomoći najugroženijem stanovništvu na seoskom području u završnoj fazi

Raspodjela paketa pomoći najugroženijem stanovništvu na seoskom području u završnoj fazi

Odličnom saradnjom Opštine Pljevlja i pljevaljskog Crvenog Krsta podjela paketa pomoći najugroženijim stanovnicima pljevaljskih sela je u završnoj fazi. U prvom krugu za 21 mjesnu zajednicu opredijeljno je po 10 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Prema riječima Željka Minića, sekretara Opštinske organizacije Crvenog krsta do sada su isporučene namirnice za 19 mjesnih zajednica, a u narednih nekoliko dana očekuje se da paketi stignu u Krupice i Boljaniće.

Nakon obilaska većine sela, u razgovoru sa volonterima Crvenog krsta, kontstatovano je da se isporuka odvija prema utvrđenom planu i da se prilikom podjele i kontakta sa mještanima vodi računa o poštovanju fizičke distance i svih preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Opštinskog tima zaštite i spašavanja Pljevlja, u cilju sprječavanja ulaska i širenja virusa na teritoriju pljevaljske opštine.

Minić je istakao da je Crveni Krst do sada na seoskom i gradskom području podijelio oko 500 paketa pomoći, a donijeta je odluka i da ova organizacija u najskorijem periodu pripremi specifikaciju sa potrebnim namirnicama i iznosom novčanih sredstava potrebnih za novi krug pomoći najugroženijim stanovnicima Pljevalja. Minić je dodao da ovih dana očekuju i donaciju Crvenog krsta Crne Gore a sobzirom da ima veliki broj korisnika koji su na spisku a nisu dobili pomoć oni će biti prioritet prilikom apodjele pomoći.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Programska šema za petak, 28. 11. 2020.

  SUBOTA 28.11. 2020.       8,00-9,00 ТV ARHIV   еmitovano 23.11.2020. 9,00-10,00 ТV …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *