Naslovna / Vijesti / Hronika / U Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima do sada procesuirane 43 osobe

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima do sada procesuirane 43 osobe

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima do sada su procesuirane 43 osobe zbog toga što su, kršeci preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela i naredbe Ministarstva zdravlja, učinili krivično djelo – nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Riječ je o licima koja su najčešće kršila mjere koje se odnose na zabranu međugradskog saobraćaja, kao i izlaska iz objekta stanovanja od 19 sati do 5 sati narednog dana.

Što se nas tiče, situaicija je u potpunosti jasna. Ko je disciplinovan i odgovoran, poštuje propise, onda nema razloga za brigu. S druge strane svi koji se odluče da krše preporuke i naredbe nadležnih državnih organa sami sebe dovode u situaciju da budu procesuirani. Upravo to i radimo u osnovnom državnom tužilastvu u Pljevljima, kao i u svim drugim osvnovnim državnim tužilaštvima – pozivamo na odgovornost sve one koji svojim ponašanjem dovode u opasnost i sebe i druge. To će biti tako sve dok postoje građani koji svjesno, kršeci propise, ulaze u zonu krivične odgovornosti, kazala je Nataša Bajčeta, tužiteljka i portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevjlima.

Iz pljevaljskog tužilastva na samom početku mjera pozvali su građane da se pridržavaju svih preporuka nadležnih zdravstvenih institucija. To međutim nisu jedini predmeti u kojima reaguju u kratkom roku.

-Svjesni činjenice da je žrtvama porodičnog nasilja, u uslovima uzrokovanim korona virusom, neophodna dodatna sigurnost i institucionalna zaštita podsjećam na činjenicu da efikasno reagujemo i u predmetima nasilja u porodici. U skladu sa uputstvom vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca, nadležna državna tužilaštva u kratkom roku preduzimaju neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti i procesuiraju prijavljene u predmetima porodičnog nasilja, saopštila je Bajčeta.

Osnovno državno tužilastvo u Pljevljima nadležno je za opštine Pljevlja, Žabljak i Šavnik. Bajčeta poziva na stanovnike ovih opština, ali i čitave Crne Gore da ne budu manjina koja svojim nedisciplinovanim ponašanjem dovodi u opasnost sebe i članove svoje porodice, komšije i prijatelje, da zbog takvog ponašanja ne bi reagovalo i tužilaštvo, iz ove institucije apeluju na građane da ostanu doma.

O RTPV

Pročitajte i

Formiran predmet povodom prijave protiv S.R. iz Pljevalja

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo je predmet povodom prijave građanina kao i povodom navoda …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *