Naslovna / Vijesti / Društvo / Vaskršnja čestitka glavnog imama Samira ef. Kadribašića

Vaskršnja čestitka glavnog imama Samira ef. Kadribašića

Uzvišeni Bog je stvarajući čovjeka, predodredio mu mnoga iskušenja u ovosvjetskom životu. Iskušenja su odlika vjernika, odlika časti, odlika čvrstoće karaktera na putu dobra, putu istine, putu spasa. Niti i jedan čovjek nije pošteđen iskušenja ovoga svijeta. Iskušenja su i danas svuda oko nas. Okruženi smo svim vrstama zla i razvrata. Baš kao što je to bio slučaj sa generacijama vjernika prije nas. Pa i sa najodabranijim u povijesti ljudskoga roda.

Iskušenjima vjernici jačaju svoju vezu sa Tvorcem, iskušenjima se produbljuje ljubav između Tvorca i stvorenoga, iskušenjima se rađa ljubav među stvorenjima.

Praznične radosti dolaze posle vremena odricanja, vremena iskušenja.

Podsjećanje na vrijeme kada je ljubav prema čovjeku nadilazila granice ovosvjetskog jeste odlika prazničnih dana.

Neka ovi najradosniji dani blagdana budu dani ponovnog buđenja naše međusobne ljubavi, poštovanja i uvažavanja. Neka nas pouke i poruke Isusovog životnog puta stalno i neprekidno podsjećaju da je Uzvišeni Bog čovjeka stvorio iz ljubavi.

Neka ovi dani budu vrijeme kada će razum nadvladati snagu, ljubav i poštovanje nadvladati mržnju i netrpeljivost, a želja za skladom nadvladati duh luciferskog nereda i nesklada.

Poštovani vladiko, poštovano sveštenstvo crkve Svete Petke i manastira Sveta Trojica, poštovani sugrađani pravoslavne vjeroispovjesti želim vam od srca srećne i blagoslovljene dane Vaskršnjih praznika. Molim Uzvišenog Boga da dani Vašeg najradosnijeg praznika proteknu u duhu ljubavi i saosjećanja, okruženi ljubavlju i toplinom porodičnog doma.

Neka je Mir i Spas Božiji na sve nas!

Glavni imam

Samir ef. Kadribašić

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *