Naslovna / Vijesti / Društvo / Visok stepen građanske odgovornosti mjesec dana nakon uvođenja preventivnih mjera u Pljevljima

Visok stepen građanske odgovornosti mjesec dana nakon uvođenja preventivnih mjera u Pljevljima

Mjesec dana nakon uvođenja preventivnih mjera u Pljevljima obilježio je visok stepen građanske odgovornosti. Takvo ponašanje građana i pravovremeno donešene mjere su kjučni faktor što u našem grada do sad nema registrovanih slučajeva zaraženih infekcijom koronavirusom.

„U ovom momentu nema nekih značajnijih kršenja mjera. Poštuje se socijalna distanca u redovima. Vidimo da i građani poštuju sve preporuke. Nemamo kršenja zabrane izlaska i sve se svelo na jedno međusobno razumjevanje, što nam je u ovom momentu veoma drago.“- izjavio je za dnevnik RTCG Goran Čavić, komandir Službe zaštite i spasavanja i rukovodilac Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje.

Do sada je naugroženijoj kategoriji stanovništva Crveni krst podijelio više od 500 paketa pomoći.

„Na gradskom području smo do sada podijelili preko 280 paketa najosnovnijih životnih namirnica, dok smo ovih dana obezbijedili i naše stanovništvo na seoskom području, gdje smo podijelili preko 220 paketa pomoći“-rekao je za RTCG sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta u Pljevljima Željko Minić.

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *