Naslovna / Vijesti / Društvo / Pljevaljski poljoprivrednik iz sela Kosanice ugostio našu televiziju na svom imanju

Pljevaljski poljoprivrednik iz sela Kosanice ugostio našu televiziju na svom imanju

Radisav Mrdak pljevaljski poljoprivrednik ugostio je našu televiziju. Sa domaćinom iz sela Kosanice razgovarali smo o životu na selu.

Ekipa RTPV bila je u posjeti Radisavu Mrdaku, poljoprivredniku iz sela Kosanice. Radisava smo zatekli na imanju kako zajedno sa svojim sinovima obrađuje zemljište. Porodica Mrdak bavi se proizvodnjom organske stočne hrane, a kamere našeg objektiva zabilježile su dio svakodnevnog posla u proljećnim danima, kad su u toku radovi sjetve žitnih proizvoda.

Pored proizvodnje organske hrane, Radisav se bavi i proizvodnjom mlječnih proizvoda, prevenstveno prodajom sira. Život na selu nije lak, ali pored onih očitih prednosti kao što su spokoj, tišina, čist vazduh, čista voda, mogućnost uzgoja sopstvenih proizvoda, koje nije tretirano hemikalijama, porodici Mrdak pruža zadovoljstvo plod njihovog rada.

Pored svih uživanja, domaćin nam je predočio i određene probleme sa kojim se susreću poljoprivrednici u seoskim područjima opštine Pljevlja. Njegov najveći problem predstavljaju loši putevi za prilaz obradivim površinama, u šta se naša televizija lično uvjerila.

O Boriša Kankaraš

Pročitajte i

Online vršnjačke edukacije za srednjoškolke u Pljevljima

Učenice trećeg i četvrtog razreda u dve srednje škole iz Pljevalja će imati priliku da …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *