Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Pandemija neće poremetiti novu fazu projekta 1000 plus

Pandemija neće poremetiti novu fazu projekta 1000 plus

Pandemija virusa korona neće poremetiti novu fazu projekta 1000 plus, pa se realizacija očekuje najkasnije do kraja godine, kazao je Radiju Crne Gore direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

Dokumentacija će biti spremna već krajem ljeta, a termin raspsivanja javnih poziva za banke, građevinare i konačno građane,koji žele da stambeno pitanje riješe pod povoljnijim uslovima, zavisiće od dinamike suzbijanja pandemije i termina održavanja izbora.

“Još ne znamo kada će biti parlamentarni izbori, a moramo voditi računa o tome da tokom predizborne kampanje nema dodjele vaučera. Ali projekat bi trebalo da bude ralizovan najkasnije do kraja godine. Mi radimo, pripremamo dokumentaciju, sredstva su obezbijeđena i nadamo se već krajem ljeta da će sve biti spremno”, zaključuje Čanović.

Kroz tri faze proojekta do sada je oko tri hiljade građana uzelo stambeni kredit pod povoljnijim uslovima, a u Ministarstvu očekuju da bi kroz ovogodišnji 1000 plus još 400 domaćinastava moglo riješiti stambeno pitanje.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

EPCG: Cijena struje zavisiće od dešavanja na berzi

Koeficijent zaduženosti EPCG na 30. jun iznosi 0,11. Može se zaključiti da je stepen zaduženosti …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *