Naslovna / Vijesti / Društvo / Opština Pljevlja će tokom sledeće sedmice donijeti niz mjera za sanaciju ekonomskih posljedica nastalih pojavom pandemije koronavirusa

Opština Pljevlja će tokom sledeće sedmice donijeti niz mjera za sanaciju ekonomskih posljedica nastalih pojavom pandemije koronavirusa

U skladu sa smjernicama Zajednice opština Crne Gore i na osnovu preporuka Vlade Crne Gore, vodeći računa o specifičnostima opštine Pljevlja, lokalna uprava priprema niz mjera koje će tokom sledeće sedmice biti objavljene u cilju obezbjeđivanja pomoći privrednicima i preduzetnicima, kao i ostalim kategorijama stanovništva koji su najviše pogođeni pojavom koronavirusa. Takođe cilj mjera biće i usklađivanje rada lokalne uprave, javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Opština Pljevlja radi obavljanja poslova od javnog interesa.

Za sve mjere koje se budu predložile, a koje zahtijevaju dodatna davanja iz budžeta, nadležni sekretarijati i preduzeća će pripremiti očekivane finansijske uticaje odnosno potrebna davanja budžeta koja će biti predmet predloga rebalansa budžeta.

Prema riječima predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića paket od dvadesetak mjera je u fazi pripreme i biće usvojen u skladu sa zakonom.

Osnovni cilj mjera je da i Opština Pljevlja, u ovoj teškoj situaciji ponese dio tereta sa ciljem pomoći i oporavka gradske ekonomije, likvidnosti i održivosti ustanova i preduzeća čiji je osnivač, te da se preduzetnicima i zaposlenim u malim preduzećima olakša poslovanje i dalji opstanak u obavljanju privredne djelatnosti.

Izvor: pljevlja.me

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *