Naslovna / Vijesti / Društvo / Evropska unija u Crnoj Gori pokrenula kampanju EU na dlanu

Evropska unija u Crnoj Gori pokrenula kampanju EU na dlanu

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar pokrenuli online kampanju simboličnog naziva “EU na dlanu”, koja građanima može pomoći da ovaj krizni period prevaziđu sa manje stresa i zabrinutosti.

Kako su najavili, u narednim sedmicama, svakodnevno će na svojim društvenim mrežama i sajtovima objavljivati kvalitetne i korisne sadržaje, zanimljive svim generacijama.

“U želji da u ovim trenucima učine nešto dobro za prirodu, veliki dio sadržaja posvetili su upravo njenoj zaštiti. Prateći EU u Crnoj Gori, možete naučiti kako da budete energetski efikasni u svom domu, saznati šta je to zero waste ishrana, naučiti da sadite baštu na vašem balkonu i početi zdravije da se hranite. Za najmlađe, tu su i evropske bajke koje će im pred spavanje čitati poznati crnogorski glumci. Tokom kampanje, građani će imati priliku i da upoznaju zemlje članice i osvoje vrijedne nagrade kroz EU kviz i igricu”, naveli su oni.

Istakli su da nakon što je Evropska unija izdvojila tri miliona eura za hitnu pomoć zdravstvenom sistemu Crne Gore i 50 miliona za dugoročni oporavak ekonomije i ugroženih sektora, željeli su da pomognu građanima da što lakše prebrode krizu u kojoj se svi nalazimo.

“Za njih smo pripremili zanimljive i edukativne sadržaje, koje mogu da prate individualno ili zajedno sa porodicom. Posebno nam je drago što smo uspjeli da na interesantan način predstavimo kako svi zajedno možemo bolje da brinemo o prirodi i nastavimo to da radimo i kada kriza bude iza nas“, saopšteno je iz EU info centra povodom početka ove online kampanje.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *