Naslovna / Vijesti / Društvo / Stiže 5.000 test setova, 762.000 maski…

Stiže 5.000 test setova, 762.000 maski…

Avion sa 70 kubnih metara zaštitne i medicinske opreme kupljene u Kini danas stiže u Podgoriculetom koji su osigurale holandske vlasti, kako bi hitno snabdjeli crnogorski zdravstveni sistem, potvrđeno je portalu Pobjeda.

“Holandija odgovara na zahtjev Crne Gore za logističku i finansijsku pomoć u vezi sa transportom opreme za ličnu zaštitu koju je Crna Gora kupila u Kini. Crna Gora je poslala zahtev preko NATO mehanizma Evroatlantski koordinacioni centar za odgovor u kriznim situacijama (EADRCC), a koji koordinira ponudu i potražnju pomoći u kriznim situacijama u okviru Alijanse”, saopšteno je portalu Pobjeda iz Ambasade Holandije u Crnoj Gori.

Među opremom koja će biti dopremljena dana nalazi se762.000 maski, 455.000 rukavica, 5.000 test setova, 2.800 kompleta zaštitne odeće, 1.800 zaštitnih naočara, 450 toplomera i 20 štitnika za lice.

“NATO i slične multilateralne organizacije su za Holandiju ključne u borbi protiv globalne krize izazvane virusom Kovid 19. Ovim letom želimo da pokažemo Crnoj Gori da je NATO tu za nju i u teškim vremenima, i da samo zajednički možemo pobediti virus”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *