Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Veliki broj građana prijavio nepravilnosti: Pojačan nadzor za banke i pošte

Veliki broj građana prijavio nepravilnosti: Pojačan nadzor za banke i pošte

U skladu sa mjerama ranije propisanim od strane Instituta za javno zdravlje, Operativni stab za podršku privredi podjseća sve banke, kao i Poštu Crne Gore, da je u njihovim poslovnicama neophodno poštovanje sljedećih mjera:

– Obezbjediti mjesta za dezinfekciju ruku – idealno na ulasku u objekat, gdje trebaju biti postavljeni dispenzori – pumpe sa dezinfekcionim rastvorima na bazi alkohola koncentracije od 60 odsto – 90 odsto. Moguće je koristiti gotova sredstva posebno pravljena za ovu namjenu ili rastvor medicinskog alkohola iste koncentracije.

– Radnici ne treba da dolaze na posao ako imaju simptome respiratorne infekcije ili visoku temperaturu.

– U svakodnevnom radu radnici, posebno oni koji dolaze u kontakt sa novcem, treba da pooštre higijenu ruku, te da se strogo pridržavaju mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravlje.

– U slučaju da koriste rukavice, treba da imaju dovoljne količine „običnih“ najlonskih rukavica ili rukavica od latexa. Pooštrena higijena ruku se preporučuje i u slučajevima kada se rukavice ne nose.

– Potrebno je postaviti adekvatne postere – obavještenja o mjerama prevencije, simptomima infekcije kao i obavještenja o mjestima na kojima se ruke mogu dezinfikovati.

– Neophodno je osigurati socijalnu distancu kako ispred objekta, tako i u samom objektu. Istovremeno podsjecamo gradjane da je neophodno održavanje socijalne distance i ispred bankomata.

– Uzimajući u obzir da je NKT dozvolilo radno vrijeme u periodu od 7 do 22 časa, Operativni štab za podršku privredi preporučuje bankarskom i poštanskom sektoru da i rad svojih poslovnica usaglase sa novim radnim vremenom, kako bi se izbjeglo stvaranje gužve.

“S obzirom na to da su prethodnih dana uočene nepravilnosti u poštovanju ovih mjera i da je bio veliki broj prijava građana po pitanju istog, koristimo priliku da obavijestimo da će u narednom periodu biti pojačan inspekcijski nadzor u bankama, tj. bankarskim poslovnicama, kao i Pošti Crne Gore”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

U avgustu za minimalnu potrošačku korpu trebalo 641,80 eura

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za avgust ove godine iznosila je 641,8o eura, saopštila je …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *