Naslovna / Vijesti / Društvo / Na ulicama grada veći broj sugrađana, gužve ispred banaka i poslovnica za plaćanje računa

Na ulicama grada veći broj sugrađana, gužve ispred banaka i poslovnica za plaćanje računa

Nacionalno kordinaciono tijelo 21. aprila dalo je saglasnost na ublažavanje pojedinih privremenih mjera za suzbijanje virusa Kovid 19. Drugog dana od ublažavanja mjera u našem gradu evidentan je veći broj sugrađana na javnim površinama, ali i ispred banka i poslovnica. Iz Instituta za javno zdravlje apeluju na održavanje fizičke distance, higijene i izbjegavanje kontakata.

Nacionalno koordinaciono tijelo 21. aprila dalo je saglasnost na odluku o ublažavanju pojedinih privremenih mjera. Zabranjen je izlazak u periodu od 23 do 5 časova svim danima, zatim  radno vrijeme za prodavnice robe široke potrošnje od 7 do 22 časa i omogućeno je individualno upražnjavanje sportskih i rekreativnih aktivnosti na javnim površinama.

Evidentan je veći broj sugrađana na ulicama našeg grada, posebnona na javnim površinama, zatim ispred poslovnica za plaćanje računa i banaka. U jutarnji časovima 23. aprila najveći redovi bili su ispred banaka.

Ono što posebno treba napomenuti jeste da prilikom boravka na javnim površinama sugrađani moraju poštovati propisanu fizičku distancu od dva metra. Uočeno je nepoštovanje iste i činjenica da su građani ublažavanjem mjera počeli manje da poštuju propisane mjere koje su ostale na snazi  za suzbijanje virusa COVID19.

Na Twitter nalogu Instituta za javno zdravlje 22.aprila objavljeno je sledeće obavještenje u kom se kaže: “Nema opuštanja nema predaje. Protivnik je tu i opasniji nego ikad prije. Zato ostani doma, izbjegavajte kontakte i držite distancu. Ne smijemo sebi dozvoliti greške. Čuvajmo sebe i druge od sebe.”

Izbjegavajte kontakte, držite distance i brinite o ličnoj higijeni.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *