Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Pokrenuta platforma #DobroJeTo za pomoć sugrađanima koji vode male biznise

Pokrenuta platforma #DobroJeTo za pomoć sugrađanima koji vode male biznise

„Dobro je to“ naziv je digitalne platforme kreirane s ciljem da se, tokom krize izazvane pandemijom virusa korona, pomogne malim preduzećima i lokalnim zanatlijama da prevaziđu aktuelne poteškoće u radu.

Riječ je o projektu podrške i solidarnosti zahvaljujući kom će svaki pojedinac moći da pruži konkretan doprinos oporavku društva, pomažući opstanak radnje svoga sugrađanina koja u novonastalim okolnostima otežano ili uopšte ne posluje.

Vrijednost projekta prepoznalo je Ministarstvo ekonomije Crne Gore i pružilo podršku njegovoj realizaciji, kao i mala i srednja preduzeća.

Web sajt #DobroJeTo nudi listu prijavljenih mikro i malih preduzeća razvrstanih u nekoliko kategorija u odnosu na djelatnost koju obavljaju. Posjetilac brzo, u nekoliko jednostavnih koraka može da pronađe zanatliju iz svog kvarta; frizera, cvjećara, vulkanizera, obućara, omiljeni lokal, kozmetičara i kupi vaučer za njegove usluge u vrijednosti od pet, 10 ili 20 eura.

Potom dobija kupon u istoj vrijednosti, koji će moći da iskoristi čim se ukinu aktuelne mjere zabrane poslovanja. Na taj način dobija odloženu uslugu i neodložnu zahvalnost; pomaže najugroženijem dijelu crnogorske privrede u duhu naše tradicionalne solidarnosti.

#DobroJeTo nastao je kao neprofitna inicijativa da se, pored implementacije zvaničnih paketa podsticaja i mjera pomoći, dodatno i još neposrednije olakša poslovanje manjih poslodavaca koji su podjednako važan pokretački dio privrede, da se omogući njihov opstanak i preduprijedi gašenje radnih mjesta.

Osim građana koji već od danas mogu dati svoj doprinos, moguće je da se projektu besplatno priključe i na platformu registruju sva zainteresovana registrovana mikro i mala preduzeća.

Prijavni obrazac, kao i sve informacije za poslodavce i građane nalaze se na www.dobrojeto.me

Za inicijativu i realizaciju projekta zadužena je kompanija Amplitudo.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Zbog neplaćenih računa EPCG gasila struju kod 24.676 potrošača

Veliki broj kupaca žali se državnoj Elektroprivredi (EPCG) zbog problema sa računima za struju i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *