Naslovna / Vijesti / Društvo / Uspjeh učenika OŠ”Salko Aljković”

Uspjeh učenika OŠ”Salko Aljković”

Na konkursu „Mladi ekoreporteri“ učenici OŠ „Salko Aljković“ Sergej Laušević, Ognjen Vraneš i Taida Kapetanović osvojili su prviu nagradu za najbolji video „Pomozi planeti, pomoći ćes i sebi“. Učenica Amina Kuč osvoila je prvu nagradu za eko fotografiju „Život u tami“. Na konkurs je pristiglo 520 radova iz 37 osnovnih i 15 srednjih škola.

I prošle godine pričali smo o uspjehu ekoreportera OŠ „Salko Aljković“. Kreativni, maštoviti, a prije svega mladi ljudi sa ozbiljnom porukom su upravo učenici: Sergej Laušević i Ognjen Vraneš i Taida Kapetanović. Oni su osvojili prvu nagradu za najbolji video pod nazivom Pomozi planeti, pomoći ćes i sebi“

Video zapis možete pogledati na sledećem linku https://www.youtube.com/watch?v=KCqleuQ43hg

Prva nagrada za najbolju eko fotografija: „Život u tami“ Amina Kuč. Pohvala je dodjeljena i Maidu Bojadžiću u kategoriji fotografije biodiverziteta i predjela. Od pet tematskih kategorija učenici OŠ”Salko Aljković” pobjedili su u dvije najbolji video i najbolja eko fotografija. Pohvalu su dobili u kategoriji fotografije biodiverziteta i predjela.

“Priznanje je dobila škola zahvaljujući vrijednim učenicima i nastavnici Marici Roganović Tošić.”, kažu iz OŠ “Salko Aljković”.

Na konkurs je stiglo preko 520 radova iz 37 osnovnih i 15 srednjih škola. U realizaciji je radilo preko 400 učenika i pomagala su 72 profesora.

Pristigle radove je tokom aprila 2020. vrijednovao dvanaesetočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u pet tematskih i dvije starosne kategorije od 12 do 15 godina i od 16 do 19 godina.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *