Naslovna / Vijesti / Društvo / Zaposleni u Američkom uglu izrađuju vizire za medicinsko osoblje

Zaposleni u Američkom uglu izrađuju vizire za medicinsko osoblje

Polovinom marta u Podgorici je pokrenuta akcija 3d štampe zaštitnih vizira, pa su zaposleni u Američkim uglovima  u Podgorici, Cetinju i Pljevljima  odlučili, uz saglasnost Ambasade, da se priključe akciji. Američki uglovi u  Podgorici i Cetinju ustupili su na korišćenje svoje štampače i materijal, a Američki ugao u Pljevljima , kao jedini u posjedu 3d štampača na sjeveru, počeo je sa štampom i izradom vizira za medicinsko osoblje.

Vesna Gospić, zaposlena u Američkom uglu, koji radi pri Sekretarijatu za društvene djelatnosti opštine Pljevlja, izrađuje vizire za medicinsko osoblje. Vizire izrađuje kući i do sada je  napravila173 komada koji su donirani: Hitnoj pomoći, Dječijem i ginekološko-akušerskom odeljenju, Laboratoriji, Epidemiološkoj i Sanitarnoj službi, Službi ORL, Domu zdravlja, Domu starih kao i pojedincima koji su imali potrebu za tom vrstom zaštite.

Gospić ističe da je vizire pravila u saradnji sa Opštinom a oni su ih prosleđivali Bolnici koja je dalje raspoređivala po potrebi. U narednomn periodu izrađivaće ih za pripadnike Centra bezbjednosti i Komunalne policije.

Vesna Gospić napominje da su 3d štampač kao i materijal od kog se štampa (PLA plastika) nabavljeni od strane Ambasade za potrebe organizovanja inovativnih programa za mlade u Američkom uglu, i sve je stavljeno na raspolaganje za pravljenje vizira a folije za vizire nabavila je opština Pljevlja.

Štampa jednog vizira traje oko 50minuta, i na odštampani okvir se onda postavlja providna folija i lastika pozadi – kaže Vesna Gospić i dodaje da dnevno može da napravi desetak vizira.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *