Naslovna / Vijesti / Društvo / Stigla nova oprema za Radio Pljevlja

Stigla nova oprema za Radio Pljevlja

Danas je “Čikom”, kompanija za informatički inžinjering, zastupanje i konsalting isporučila novu opremu za Radio Pljevlja. Direktor Radi-televizije Pljevlja očekuje da će nova oprema biti u funkciji polovimom maja.

Radio Pljevlja, prvi elektronski medij u Pljevljima počeo je sa radom 1994. godine. Entuzijazmom, elanom i upornušću zaposlenih vrlo brzo je stekao povjerenje Pljevljaka. Za svako dešavanje u gradu, pogotovo u radu komunalnih preduzeća saznavali su radijskih vijesti. Povjerenje je bilo toliko da su za svaki nestanak električne energije, vode i slično zvali redakciju da pitaju. Niz je primjera o tom povjerenju. Jednostavno vjerovalo se Radio Pljevljima.

Sa početkom emitovanja televizijskog programa radio postaje zapostavljen. Poslije velikog požara, prije dvije godine, koji je uništio svu opremu Radio-televizije Pljevlja radio se nije operavio. Zahvaljujući Pljevljaku Vladanu Tabašu, vlasniku kompanije Čikom konačno je stigla savremena radijska oprema.

“Zahvaljujući našem Pljevljaku, danas smo dobili novu radijsku opremu. Oprema je stigla iz Italije, pa će morati desetak dana da prođe i našu dezinfekciju, tako da će več polovinom maja Radio početi sa emitovanjem programa. Dio opreme ćemo isplatiti iz projekta Američke ambasade a ostalo iz naših sredstava”, kaže direktor RTV “Pljevlja” Dejan Miličić.

Tabaš je zadovoljan što Čikom godinama sarađuje sa Radio Pljevljima i kao odgovorni Pljevljak uvijek pomaže Pljevljima.

“Sa novim antenskim sistemom biće pojačan signal i čujnost radio programa”, napominje Tabaš.

Na nama zaposlenima je da vratimo Radiju stari sjaj, jer ipak je radijska informacija najbrža, uvjek tačna i provjerena.

O Vinka Gogić

Pročitajte i

Više faktora uticaće na distribuciju vakcine

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović kazala je da će …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *