Naslovna / Vijesti / Društvo / Njemačka vlada i Help počeli podjelu nove pomoći za Rome i Egipćane u Crnoj Gori

Njemačka vlada i Help počeli podjelu nove pomoći za Rome i Egipćane u Crnoj Gori

Akcija podjele 1970 paketa pomoći za romsko-egipćansku (RE) zajednicu u Crnoj Gori u hrani i higijenskim sredstvima, vrijedna skoro 49 000 Eura, za preko 1350 porodica u 15 opština, započela je u petak distribucijom u Budvi i isporukom paketa u Kotoru. U Nikišiću će biti podijeljno i 20 pametnih telefona.

Akcija Help-a, koju finansira Vlada Njemačke, nastavlja se u subotu isporukama paketa opštinskim organizacijama Crvenog krsta i distribucijom na Cetinju, Tivtu, Herceg Novom, Baru i Ulcinju, a do kraja naradne sedmice paketi će biti podijeljeni i u preostalim opštinama gdje živi RE populacija.

Distribucija paketa hrane i higijene se obavlja preko opštinskih organizacija Crvenog krsta Crne Gore u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za borbu protiv širenja novog koronavirusa.

Sve ukupno, pomoć će biti podijeljena u svim opštinama u kojima žive Romi i Egipćani u Crnoj Gori: Berane, Bijelo Polje, Nikšić, Ulcinj, Herceg Novi, Bar, Budva, Kotor, Tivat, Podgorica, Cetinje, Pljevlja, Rožaje, Tuzi i Petnjica.

Osim toga, za još 20 RE učenika iz OŠ ”Mileva Lajović-Lalatović” iz Nikšića, ponovo uz pomoć Crnogorskog Telekoma, obezbijeđeno je još dodatnih 20 pametnih telefona, 20 kartica sa 30 GB interneta za 2 mjeseca, za učenje od kuće u programu #učidoma, ukupne vrijednosti 2800 Eura.

Za još 600 RE učenika naručen je školski pribor u vrijednosti od oko 3100 Eura, čija će isporuka početi u ponedeljak, kao i materijala za škole u Nikšiću, Podgorici i Beranama u vrijednosti od oko 450 Eura.

Prošle sedmice Help je već podijelio 100 pametnih telefona sa internetom za dva mjeca u Podgorici i Beranama kao pomoć romsko-egipćanskoj djeci i njhovim školskim medijatorima u programu Ministarstva obrazovanja #učidoma, uvednog u okviru mjera za suzbijanje novog koronavurusa.

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *