Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Sekulić: Nije došllo do rasta cijena osnovnih životnih namirnica

Sekulić: Nije došllo do rasta cijena osnovnih životnih namirnica

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić, danas je na konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela da njije došlo do rasta cijena osnovnih životnih namirnica.

“Pažljivo pratim sve što se dešava na tržištu. Tržišna inspekcija je na terenu. Prema njihovim informacijama, nije došlo do rasta cijena.  Ležerno je očekivati da država može da ograniči sve cijene. Bilo je rasta cijena bijelok luka, đumbira…ali to nijesu osnovne životne namirnice. Mislim da su trgovci postupili odgovorno u ovoj situaciji.  Nijesmo primijetili značajne promjene cijene bilo kojeg artikla koji se koe smatrati osnovnom životnom namirnicom”, naglasila je Sekulić.

On je danas kazala  da povoljna epidemiološka situacija i poštovanje mjera dozvoljavaju da se krene sa ramišljanjem o puštanju da privreda uđe u svoje normalne tokove, te najavila da će sjutra NKT-u da od 4. maja počnu da rade individualne trgovine, konzmetičari, frizeri, taksisti…

“Dobili smo veliki broj upta, pa smo pripremili upustva koja će sjutra biti dostupna svim privrednicima putem mnogiih web sajtova. U Privrednoj komori pokrenuli call centar, a biće na raspolaganju za sve upite vezano za rad od 4. maja. Naša uloga je bila da zajedno sa epidemiolozima i ljekarima našđđemo pravu mjeru šta je potrebni primjenivati u objektima gdje se obavlja djelatnost”, istakla je ministarka. Napomenula je da im se veliki broj privrednika se obratio vezano za subvencije. Od juče dobili 400 upita.

Stiže kvalitetna pšenica iz Francuske

Govoreći o pšenici iz Francuske koja krajem sedmice treba da stigne u Crnu Goru, ministarka je istakla  da su  donijeli odluku da se obezbijedi značajna količina pšenice dovoljne za tri mjeseca rada mlinova.

“Nije bilo mogužće u datom trenutku je naći u regionu. Govorimo o deset hiljada tona. Uspostavili smo komunikaciju sa Francuzima.Saradnja izuzetno uspješna. Prema dokumentima koje smo dobili, pšenica je izuzetno kvalitetna.  Važno da kažem da će biti skladištena u silosu u Luci Bar, i da će u skladu sa zakonom o interventnim nabavkama biti prodavana našim mlinovima”, istakla je ministarka.

O RTPV

Pročitajte i

Opštine naplatile 1,63 miliona eura naknada za bespravne objekte

Crnogorske opštine naplatile su ukupno 1,63 miliona eura naknada za komunalne opremanje za bespravne objekte, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *