Naslovna / Vijesti / Društvo / U apotekama Montefarma još 333.000 maski, stigli Concor i Monopril

U apotekama Montefarma još 333.000 maski, stigli Concor i Monopril

U apoteke Montefarma distribuirano je 333.000 maski, koje će građani moći da kupe za 0,51 eura. Takođe, počela je isporuka lijeka Concor, a od danas će početi i isporuka Monoprila.

“U skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje Crne Gore i Svjetske zdravstvene organizacije o nošenju zaštitinih maski u zatvorenom prostoru, Nacionalno koordinaciono tijelo dalo je saglasnost da Montefarm isporuči svojim apotekama dodatnu količinu maski”, kazala je portparol Montefarma Olivera Klikovac.

Montefarm je već počeo distribuciju maski, zajedno sa ljekovima, prema uobičajenom rasporedu relacija ka svim opštinama u Crnoj Gori i do kraja radne sedmice sve apoteke će ih imati u prodaji.

“U prvoj isporuci Montefarm je u svoje apoteke distribuirao 333.000 maski, a ista količina će i ovog puta biti dostupna građanima. Građanima su maske dostupne po nabavnoj cijeni, bez marže, gdje je zarada Montefarma nula eura i ta cijena sa PDV-om iznosi 0,51 eura kao i prethodnog puta. Broj maski koje se mogu kupiti i dalje je ograničen na 5 komada po osobi”, ističe Klikovac.

U međuvremenu, dodaje ona, najveći broj Montefarmovih apoteka nakon prve isporuke, kontrolisala je Tržišna inspekcija i nije nađena niti jedna jedina nepravilnost.

Ona je podsjetila da su troslojne hirurške maske, koje se mogu kupiti u apotekama Montefarma, dio komercijalne nabavke koju je platio Montefarm te nijesu iz bilo kog kontigenta donirane medicinske zaštitne opreme.

“Koristimo priliku da obavijestimo javnost da je takođe počela isporuka lijeka Concor, a da će od danas početi i isporuka Monoprila u svim jačinama, takođe prema rasporedu snabdijevanja naših apoteka”, navela je Klikovac.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *