Naslovna / Vijesti / Društvo / Novcem od donacija izgradićemo najsavremeniju infektivnu kliniku

Novcem od donacija izgradićemo najsavremeniju infektivnu kliniku

Sa željom da iz ove krize Crna Gora izađe još spremnija, Vlada će donijeti odluku da sredstva od donacija Nacionalnom koordinacionom tijeli budu usmjerena na izgradnju nove infektivne klinike u Podgorici, rekao je premijer Duško Marković danas u Parlamentu.

– Želimo da nakon epidemije korona virusa budemo još spremniji za zaštitu zdravlja naših građana. Zbog toga smo donijeli odluku da svaki euro iz donacija NKT-u bude usmjeren za izgradnju najsavremenije infektivne klinike. To je izraz odgovornosti i zahvalnosti svim donatorima – istakao je Marković.

Potrošeni novac će vratiti iz budžeta da bi se sva sredstva usmjerila na tu namjenu, dodao je on.

Ukupne finansijske donacije NKT su osam miliona, odnosno 7.920.000 eura, a stanje na računu NKT-a je šest miliona i 163 hiljade eura, od čega je potrošeno milion i 750 hiljada eura, kazao je Marković.

Donacije pristižu i dalje sa svih meridijana. Probudila se solidarnost brojnih građana, kompanija, stranih investitora, dijaspore…

– I ovom prilikom svima želim da kažem veliko hvala za svaki euro i robnu donaciju – zaključio je Marković.

Izvor: rtcg.me

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *