Naslovna / Vijesti / Društvo / NVO “Kišobran za sunce” nastavlja sa izradom vizira

NVO “Kišobran za sunce” nastavlja sa izradom vizira

Već neko vrijeme NVO “Kišobran za sunce” radi na izradi vizira za zaposlene koji se nalaze na prvoj liniji fronta, njima su podjelili besplatno 50 vizira. U narednom period nastavljaju sa aktivnošću s tim što će svaki vizir koštati simbolično 3 eura, a prikupljena sredstva doniraće u humnitarne svrhe. Svakako treba napomenuti i humanitarnu aukciju slika koji je realizovalo ovo udruženje.

Niz je humanih primjera iz opštine Pljevlja, pojedinci ustanove i svi koji su u mogućnosti pokazuju solidarnost na djelu. Među njima su i ljudi iz NVO “Kišobran za sunce”.  Već neko vrijeme izrađuju vizire  za potrebe zaposlenih.

“Aktivnost je pokrenuta cilju zaštite građana koji rade i obavljaju djelatnosti u zatvorenim prostorijama, a od 4. maja imaju obavezu nošenja zaštitnih maski. Ova ideja se rodila kod članova NVO “Kišobran za sunce” koji su osmislili izradu vizira od mnogih pristupačnih materijala.”, kaže iz NVO “Kišobran za sunce”, Mira Pejatović.

Prvih pedeset izrađenih vizira donirali su besplatno svim zaposlenim koji su se našli na prvoj liniji fronta.

“Materijale smo kupovali iz sopstvenih izvora, a na izradi učestvuju tri člana organizacije.”, dodaje Pejatović.

I dalje su nastavili sa izradom vizira, s tim što su definisali simboličnu cijenu za svaki izrađeni vizir od tri eura, a prikupljena sredstva doniraće u humanitarne svrhe.

“Zainteresovani se mogu javiti u inbox profila NVO Kišobran za sunce. O udobnosti i klvalitetu vizira koje smo izradili mogu da svjedoče naši korisnici. “, objašnjava Pejatović.

NVO “Kišobran za sunce” realizovala je i humanitarnu aukciju slika.

“Ovoga puta smo organizovali online humanitarnu aukciju umjetničkih slika, gdje smo ponudili deset umjetničkih djela naših akademskih slikara i slikara amatera. Slike koje je NVO imala u svom fondu nastale su iz realizovanih projekata. Slike su prodate u vrijednosti od 400 eura i taj novac upućen u humanitarne svrhe.”, zaključuje Pejatović.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *