Naslovna / Vijesti / Društvo / U taksiju samo jedan putnik, obavezne zaštitne maske

U taksiju samo jedan putnik, obavezne zaštitne maske

Dnevna dezinfekcija automobila, nošenje zaštitnih maski i rukavica, biće obavezno za svakog taksi prevoznika. Pored vozača moći će samo jedna odrasla osoba da bude u vozilu i obavezna je da nosi masku, rekla je, gostujući u Bojama jutra, sekretarka Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada Lazarela Kalezić.

Kako taksi prevoz kreće sa radom od ponedeljka, Kalezićka je rekla da taksi prevoznici još uvijek nijesu dobili konkretnije smjernice za rad.

“Vozači će kao i do sada dezinfekovati svoje automobile jednom dnevno. Posebno će obraćati pažnju na ulazna vrata i na djelove koji se najviše dodiruju. Obavezno će nositi zaštitnu masku i rukavice. Stranka će sjedeti pozadi i u obavezi je da ima masku takođe”, istakla je Kalezić.

Komentarišući kada bi gradski linijski prevoz mogao da počne sa radom, kazala je da još uvijek nemaju najavu kada bi mogao da krene sa radom.

“Kada je autobus u pitanju, problematično je kontrolisati putnike. Nije problem da vozač vidi da li putnik ima masku pri ulazu u autobus, ali teško da može da kontrolište vozač hoće li putnik tokom vožnje skinuti masku. Za javni prevoz nemamo majavu kada će biti pušten u rad. Kolege su tražile da započnu rad i da dobiju smjernice koje mogu primjenjivati. Pratićemo šta će se dalje dešavati”, zaključila je Kalezić.

Izvor: Vijesti

O RTPV

Pročitajte i

Kavarić: Za crnogorsko zdravstvo i društvo posljednja tri dana sa 16 umrlih su mračni dani

Za crnogorsko zdravstvo i društvo posljednja tri dana, sa 16 umrlih, su mračni dani i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *