Naslovna / Vijesti / Društvo / Premijer Marković čestitao Svjetski dan slobode medija

Premijer Marković čestitao Svjetski dan slobode medija

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je 3. maj – Svjetski dan slobode medija, uz ocjenu da su crnogorski poslenici javne riječi, u kompleksnom vremenu krize izazvane pandemijom koronavirusa, pokazali da profesionalizam i društvena odgovornost treba da budu temeljni pricipi medijskog djelovanja. 
 
„Svjet je kroz istoriju prolazio kroz različite izazove i krize, ali potreba građana da pravovremeno i tačno budu informisani, uvijek je opstajala kao temeljna demokratska vrijednost. 
 
Mediji u Crnoj Gori bili su važan činilac u borbi institucija protiv koronavirusa, a profesionalan odnos i otpornost, izuzev u izolovanim slučajevima, imali su i prema izuzetno opasnoj pojavi lažnih vijesti“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade. 
 
Zbog svega navedenog, premijer Marković je iskazao zahvalnost i poštovanje svim medijskim poslenicima u Crnoj Gori, uz poruku da Vlada nastavlja da bude posvećena slobodi i zaštiti novinara i medija, i unapređenju uslova za njihov bolji položaj i održivost.

O RTPV

Pročitajte i

Сјутра искључења струје на великом дијелу градског и сеоског подручја

Из Црногорског електродистрибутивног система смо обавијештени да ће због радова на електро мрежи сјутра 22.9.2020.године …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *