Naslovna / Sport / Fudbal / Retrospektiva sezone najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Crnoj Gori

Retrospektiva sezone najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Crnoj Gori

Sportska scena pauzirana je od strane nevidljivog neprijatelja kojeg sport ne može da pobjedi. UEFA je odredila 25. maj kao krajnji rok za fudbalske šampionate na Starom kontinentu da se odluče hoće li ili neće nastavljati svoje sezone. Vidjećemo da li će se bubamara opet zakotrljati na ovom terenu ove sezone ili ćemo morati da čekamo do sledeće.

Fudbalski klub  Rudar 10 dana prije početka sezone nije imao ni stručni štab ni igrače, međutim pojavio se spasilac, Damir Čakar, najbolji fudbalski izdanak Pljevalja. Preuzeo je ulogu sportskog direktora u situaciji kada je klub gotovo bio na dnu, bez trenera, igrača, i najvažnije finansija.

Pomoć je došla sa adrese opštine Pljevlja i krenulo se u konstruisanje tima. Na mjesto glavnog trenera doveden je Edis Mulalić, kojem je ovo drugi put da vodi Rudar, nakon što je to činio tokom 2018. godine. Stiglo je 15-ak igrača, među kojima se izdvajaju Ćuković, Janketić, Marković, Tiago, Vujačić koji su činili okosnicu tima, plus igrači koji su već bili tu iz Pljevalja i par omladinaca. Sklopio se tim za sezonu, ali bez  klasičnih priprema i praktično u prvi dio sezone su krenuli sa par treninga.

Nakon 6 odigranih kola Rudar je imao samo 3 boda, očigledna je bila fizička nepripremljenost i neuigranost, međutim kako je vrijeme odmicalo forma se podizala i uslijedile su bitne pobjede.

Na kraju jesenjeg dijela sezone zauzeli su sedmo mjesto sa 21 osvojenim bodom, s obzirom na dogadjaje prije početka sezone, sedmo mjesto je pravi podvig.

U  susret drugom dijelu sezone fudbaleri su prošli kompletne pripreme, ali u Pljevljima, pošto su finansije opet bile problem. Nekoliko puta je i sam Čakar isplaćivao igrače iz svog džepa.

Međutim naporan rad na pripremama fudbaleri su naplatili na takmičarskim mečevima.

U četiri utakmice proljećnog dijela sezone ostvarili su sva četiri trijumfa.

Nakon što su savladali Grbalj i Titograd, Rudar je na ovom terenu isporučio 5 golova aktuelnom šampionu ekipi Sutjeske i tako im nanio najteži poraz u poslednjih 5 godina.

Poslednja utakmica prije prekida sezone bila je sa Iskrom. Pošto su i na tom meču Pljevljaci nastavili niz pobjeda, pitanje je ko bi osim korone uspio da zaustavi zahuktali Rudar?

Rudar je prije prekida sezone imao 33 boda i 10 bodova više u odnosu na klubove čija pozicija vodi u plej – aut. Jedini cilj za ovu sezonu je da se ne igra baraž i čini se da su blizu da taj cilj i ostvare. Ako se bude nastavila sezona Rudar će imati zalihu bodova koju vjerujemo neće ispustiti, a ako se prekine sezona pozicija Rudara u Prvoj ligi neće biti ugrožena.

2020. je godina u kojoj fudbalski klub Rudar proslavlja vijek postojanja. Nama koji pratimo fudbalske utakmice Rudar je donio mnogo radosti i ponosa. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti uprkos vjerovatno najtežoj finansijskoj situaciji u istoriji. Srecan stoti rodjendan najtrofejnijem fudbalskom klubu u Crnoj Gori.

O Adnan Kuloglija

Pročitajte i

Golgeterski bum Vuka Strikovića: Tri gola za 20 minuta u trećem meču u karijeri

Rudar je u drugom kolu upisao prvu pobjedu u Telekom Prvoj fudbalskoj ligi, a nakon …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *