Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Za korisnike staračkih naknada uplaćena vanredna naknada

Za korisnike staračkih naknada uplaćena vanredna naknada

U cilju ublažavanja posljedica epidemije COVID 19, Vlada je na sjednici od 24. aprila 2020. godine donijela odluku da se, kroz Posebni program podrške poljoprivredi i ribarstvu, korisnicima staračkih naknada u poljoprivredi, pored redovne aprilske,uplati i jedna vanredna staračka naknada u ukupnom iznosu od 440.000€, odnosno dvije naknade po 64,41 eura za 3.419 korisnika.

Od ukupnog broja korisnika 72,5% je sa sjevera Crne Gore, dok je 16,1% iz centralnog i 11,4% iz južnog.

Vodeći posebnu brigu o našoj najstarijoj populaciji, prilikom isplate naknada, svim korisnicima će biti podijeljene po dvije zaštitne maske, u cilju očuvanja zdravlja ove osjetljive kategorije stanovništva.

U cilju održavanja i podizanja kvaliteta života na selu, Vlada je 2002. godine uvela staračke naknade za nosioce poljoprivrednih gazdinstava u ruralnim sredinama kojima je poljoprivreda jedino i glavno zanimanje, te nijesu mogli ostvariti pravo na penziju ili drugu vrstu naknade. Korisnici ovih naknada su svoju egzistenciju vezali za selo, očuvali život na selu, bavili se napornim poslom, a tradiciju, iskustvo i ljubav prema selu i poljoprivedi prenijeli na mlađe generacije.

O RTPV

Pročitajte i

Za projekat 1000 plus se prijavilo pet banaka, poziv za građane u oktobru

Pet komercijalnih banaka prijavilo se na osnovu javnog poziva u okviru četvrte faze projekta „1000 …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *