Naslovna / Vijesti / Društvo / Javne ustanove čiji je osnivač Opština Pljevlja, Biblioteka “Stevan Samardžić”, Umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović” i Zavičajni muzej danas počele sa radom

Javne ustanove čiji je osnivač Opština Pljevlja, Biblioteka “Stevan Samardžić”, Umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović” i Zavičajni muzej danas počele sa radom

Slijedeći preporuke NKT i IJZ Crne Gore, Biblioteka Stevan Samardžićotvorila je vrata za svoje korisnike u ponedeljak, 4. maja uz striktno poštovanje svih preventivnih mjera kazala nam je direktorica Biblioteke Đina Bajčeta.

Biblioteka će rad sa korisnicim aorganizovati tako da obezbjedi poštovanje svih propisanih preventivnih mjera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti KOVID 19, uz pripremljen plan mjera zaštite zaposlenih kao i korisnika – naglasila je Bajčeta i dodala da to podrazumijeva održavanje fizičke distance, dezinfekciju i upotrebu zaštitnih sredstava, prije svega maski kao i mjere koje se odnose na maksimalan broj lica koja mogu da borave u zatvorenom prostoru i rasporeda obavljanja poslova u poslovnim prostorijama.

Sve pripremne radnje za početak rada su završene, i spremno dočekujemo prve posjetioce kazala je Bajčeta.

Nabavili smo sredstva i izvršili dezinfekciju odjeljenja, nabavili smo i zaštitnu opremu za zaposlene. Očekujemo i pomoć lokalne samouprave oko nabavke sredstava.

Propisano je nošenje zaštitne opreme kako za zaposlene tako i za korisnike. U prostoriji ne smije biti više od dva zaposlena. Takođe, čitaonica neće raditi do daljeg jer je potrebno što kraće zadržavanje u prostorijama Biblioteke.

Biblioteka će pratiti mjere nadležnih organa i u skladu sa tim prilagođavati i mijenjati postojeće mjere zaštite.

Očekujemo da će korisnici usluga Biblioteke u narednom periodu više čitati a i poštovati preporučene mjere zaštite zaključila je Bajčeta.

Sa radom je počela i Umjetnička galerija “Vitomir Srblajnović”. Direktor Belis Pojatić  kazao nam je da koriste zaštitnu opremu ida na ulazu imaju sredstvo za dezinfekciju ruku. Prva aktivnost biće im da organizuju izložbu slika Mladena Blaževića iz Mojkovca, koja je trebalo da se održi u martu. Izložba će biti organizovana bez otvaranja, naglašava Pojatić i dodaje da će procedura posjete biti u skladu sa prostorom, tako da neće moći više od pet posjetilaca da bude u prostoru. Svaki posjetilac moraće da nosi masku.

Pojatić napomine da će u ovom periodu prije podne posjetioci moći da vide stalnu postavku Muzeja humora i satire a kasnije kada mjere budu još blaže Galerija će biti otvorena od 9 do 21. sat.

Zavičajni mizej je prema riječima direktora Branka Banovića imao u planu izložbu “Slatki snovi” sa Muzejom iz Nikšića – etnografska zbirka jastučnica, zatim 18. Maja povodom Dana muzeja izložbu “Otisak vremena stećak” i za period mart – jun trebalo je da se realizuje omaž Voju Đenisijeviću. Međutim zbog pojave koronavirusa i mjera NKT stalo se sa realizacijom tko da sada sagledavaju mogućnosti za realizaciju tih aktivnosti u narednom period. Sve pripremne radnje za početak rada su završili i spremno su dočekali početak rada istakao je Banović.

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *