Naslovna / Vijesti / Hronika / Otpad na zelenim površinama Borovičkog jezera

Otpad na zelenim površinama Borovičkog jezera

Bijeg od gradske buke, boravak u prirodi mnogi pronađu pokraj Borovičkog jezera na oko sedam kilometara od grada. Ovih dana ne baš lijepe slike jezera. Limenke, kese, staklene, papirne ambalaže razbacane po zelenim površinama ostavljaju loš utisak, a još lošiji primjer mlađim generacijama. Na svega nekoliko metara od kontejnera, pored hladnika gdje posjetioci odmaraju, gomila smeća.

Poštujući mjere NKT sunčane dane maja ribolovci koriste za uživanje u rekreaciji i nekoj vrsti posebnog hobija za njih pecanje, a građani slobodno vrijeme iskoriste za šetnju oko jezera. Nije prvi put da pričamo i ukazujemo na problem neadekvatnom odlaganja otpada na ovoj lokaciji.

Apel svim sugrađanima, ono što treba učiniti jeste pokupiti sopstveni otpad u kesu i isti odloziti na adekvatno mjesto. To je najlakse i najmanje što treba da uradimo kao savjesni građani.

Nek nam ove slike i brojni slični primjeri budu opomena, da sredinu koju nam je priroda stvorila ne smijemo uništavati i devastirati. Promjenimo svijest, budimo odgovorni prema životnoj sredini, čuvajmo prirodu kako bi i generacijama posle nas ostala.

Ono što svakako ne treba zaboraviti jesu pozitivni primjeri naših sugrađana koji se organizuju i očiste zelene površine Borovičkog jezera.

Nadamo se da će budući posjetioci Borovičkog jezera biti među onim koji vole i čuvaju prirodu. Ne smijemo zaboraviti da nam je priroda upravo podarila prelijepe pejzaže, cvrkut ptica, žubor vode koji nam pružaju mir u duši i radost u srcu.

Budimo odgovorni odložimo otpad na predviđena mjesta, nek obala bude čista.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Formiran predmet povodom prijave protiv S.R. iz Pljevalja

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo je predmet povodom prijave građanina kao i povodom navoda …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *