Naslovna / Vijesti / Kultura / I ovog petka na programu TVPV emisija “Karavan”

I ovog petka na programu TVPV emisija “Karavan”

Prisjećamo se prošlih vremena, zanimljivih događaja, znamenitosti, poznatih ličnosti, posebnih građevina, načina života, običaja, tradicije koje se još uvijek u pojedinim mjestima čuva.

Emisija “Karavan” od Bijelog Polja do Pljevalja biće emitovana na programu TVPV u petak, osmog maja u 20 časova i repriza u istom terminu subota, deveti maj.

Na putu Bijelo Polje – Pljevlja između ostalog prikazani su most na rijeci Bistrici i Slijepač most, zatim Novakovića pećina, kao i lijepi pejzaž sela Kovren. Na području opštine Pljevlja, Milan Kovačević priča o poznatim mjestima Otilovići, Vrulja i Mataruge na tom putnom pravcu.

Karavan o Pljevljima koji ste imali priliku da pogledate počeo je podacima o Rudniku Uglja, a na kraju ovog Karavana prikazana je izgradnja Termoelektrane Pljevlja.

1979. godine u opštinama Pljevlja i Bijelo Polje snimljene su četiri emisije Karavan Milana Kovačevića.

Ljubaznošću našeg Pljevljaka Milete Kečine rukovodioca Informaciono – dokumentarnog centra, dobili smo nekoliko emisija pljevaljskog kraja.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Ministarstvo kulture podržalo Opštinu Pljevlja sa 12.000,00 eura za realizaciju 4 projekta iz oblasti kulturno – umjetničkog stvaralaštva

U cilju podsticaja i podrške razvoju kulture kroz programe sufinansiranja projekata iz oblasti kulturno umjetničkog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *