Naslovna / Vijesti / Društvo / Simović sa rukovodiocima inspekcijskih organa: dosadašnji rezultati garant su efikasnog odgovora na predstojeće potrebe

Simović sa rukovodiocima inspekcijskih organa: dosadašnji rezultati garant su efikasnog odgovora na predstojeće potrebe

Inspekcijske službe dale su značajan doprinos ukupnim naporima za suzbijanje epidemije COVID-19, ocijenio je predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović na sastanku sa rukovodiocima inspekcijskih organa.

Ublažavanje mjera zaštite od COVID-19 i ponovno pokretanje rada brojnih djelatnosti, predstavlja veoma zahtjevan proces, a dosljedna implementacija i kontrola veliki izazov sa epidemiološkog stanovišta.

Upravo zbog ovakvog stava struke organizovan je i ovaj sastanak sa rukovodiocima inspekcijskih organa, na kojem se raspravljalo o brojnim organizacionim, normativnim, tehničko-tehnološkim i drugim izazovima u kontroli primjene donesenih mjera, kako bi se na najbolji način odgovorilo sadašnjim i budućim izazovima.

Predsjednik NKT Simović je ukazao na značaj savjetodavne i preventivne uloge inspekcijskih organa u kontroli primjene donesenih mjera i značaj daljeg odgovornog odnosa i građana i potrošača, očekujući da poslodavci budu primjer iskazane odgovornosti – i prema zaposlenima i prema potrošačima, odnosno korisnicima usluga.

„Dosadašnji rezultati i iskazana posvećenost, najbolja su garancija da ćemo u i narednom periodu efikasno odgovoriti potrebama koje su pred nama“ – zaključio je predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Sastanku su prisustvovale i ministarke ekonomije i javne uprave Dragica Sekulić i Suzana Pribilović i direktor Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta.

O RTPV

Pročitajte i

U Vojsku primljen 141 vojnik po ugovoru

Ministarstvo odbrane je nakon spovedenih intervjua i provjera, u Vojsku Crne Gore primilo 141 vojnika. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *