Naslovna / Vijesti / Društvo / Rotary klub Pljevlja obezbijedio pametne telefone za učenike iz seoskog područja

Rotary klub Pljevlja obezbijedio pametne telefone za učenike iz seoskog područja

Rotary klub Pljevlja uz podršku Rudnika uglja AD Pljevlja i Crnogorskog Telekoma obezbijedio pametne telefone za učenike iz seoskog područja opštine Pljevlja. 40 pametnih telefona sa 5 mjeseci besplatnog interneta za učenje od kuće za 60 učenika iz 10 osnovnih škola sa seoskog područja.

Predstavnici Rotary kluba Pljevlja, Rudnika uglja AD Pljevlja i Crnogorskog Telekoma uručili su danas u Pljevljima 40 pametnih telefona sa besplatnim mobilnim internetom za učenike iz seoskih područja, kako bi im olakšali učenje na daljinu u sklopu projekta Ministarstva prosvjete #UčiDoma.

Rotary klub Pljevlja je pokrenuo ovu inicijativu kako bi učenicima na seoskom području koji trenutno nastavu mogu da prate samo preko televizije omogućili pristup neophodnim servisima i brzom i pouzdanom mobilnom internetu, a Rudnik uglja i Telekom su odgovorili na ovu inicijativu jer sva djeca imaju pravo na jednak pristup obrazovanju u uslovima pandemije.

Rudnik uglja i Telekom su podijelili troškove nabavke pametnih telefona i interneta, kojom će djeca besplatno dobiti telefone i po 30 GB brzog interneta u naredna dva mjeseca, odnosno do kraja školske godine, dok će Rotary klub Pljevlja po isteku tog perioda troškove za internet za dodatna tri mjeseca preuzeti na sebe. Na taj način učenicima će pored telefona biti obezbijeđeno 5 mjeseci besplatnog interneta, dok je ukupna vrijednost ove inicijative Rotary kluba Pljevlja 7.800,00 Eura.Telefoni i internet su donirani učenicima na osnovu procjene potreba porodica od strane škola.

Rotari klub Pljevlja u skladu sa motom rotarijanaca: Nesebično služenje onima kojima je to neophodno, je u proteklih dvanaest godina realizovao značajan broj aktivnosti sa posebnim akcentom na aktivnosti posvećene djeci školskog i predškolskog uzrasta u Pljevljima, usmjerenih ka poboljšanju uslova za njihovo obrazovanje.

Od početka pandemije korona virusa, Rotary klub Pljevlja je realizovao više akcija u Pljevljima, donirajući maske i vizire Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Pljevljima i pakete osnovnih životnih namirnica za starije sugrađane preko opštinske organizacije Crvenog krsta, a učestvovao je i u akciji Rotary zajedniceCrne Gore kojom je obezbjeđena novčana pomoć Crvenom krstu Crne Gore.

Crnogorski Telekom je tokom aprila podržao više sličnih inicijativa, kroz koje su za više stotina djece iz ekonomski i socijalno ugroženih porodica širom Crne Gore stvoreni uslovi da nastave sa obrazovanjem do kraja školske godine.

Rudnik uglja je kroz donaciju u sklopu EPCG grupe donirao sredstva Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, za pomoć ugroženima u Crnoj Gori i Pljevljima. Ova kompanija već godinama pruža podršku građanima Pljevalja i Crne Gore kroz pomoć ustanovama i institucijama koje brinu o zdravlju ljudi, zaštiti životne sredine, kulture, sporta, obrazovanja, mladih.

Rotary klub Pljevlja će kao i dosad nastavitida širenjem dobre volje i humanitarnim radom doprinosi lokalnoj zajednici.

O Vanja Janjušević

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *