Naslovna / Vijesti / Društvo / SVAKI DRUGI RODITELJ: #UčiDoma treba da nastavi da živi

SVAKI DRUGI RODITELJ: #UčiDoma treba da nastavi da živi

Većina roditelja je u prošlonedjeljnom istraživanju Ipsosa sprovedenom uz podršku UNICEF-a rekla da su njihova djeca naučila bolje da koriste nove tehnologije kako bi pratila školski program preko interneta. Svaki drugi roditelj smatra da treba nastaviti sa stvaranjem nastavnog sadržaja na televiziji i internetu i nakon ove krize.

“Rezultati istraživanja govore o uspjehu projekta #UčiDoma i mogućnostima našeg obrazovnog sistema, ali i šalju i poruku o neophodnosti digitalizacije, koju je Ministarstvo prosvjete postavilo kao prioritet za naredni period. Da bi se usljed krize izazvane pandemijom COVID-19 unaprijedio kvalitet nastave, Ministarstvo prosvjete će, uz podršku UNICEF-a, organizovati obuku nastavnika osnovnih i srednjih škola širom zemlje o korišćenju Office 365 digitalnih alata za interaktivno učenje. Na ovaj način, dugoročno unapređujemo obrazovni sistem kroz jačanje digitalne pismenosti i nastavnika i djece”, poručuje Milica Mićunović, savjetnica u Ministarstvu prosvjete.

“Većina roditelja je, prema istraživanju koje je Ipsos sproveo uz podršku UNICEF-a prošle nedjelje, zadovoljna time kako su škole i vrtići reagovali na krizu sa koronavirusom. Takođe, većina roditelja nije zabrinuta da će djeca izgubiti radne navike zbog zatvaranja škola i vrtića. Ovi podaci i činjenica da je inicijativa #Učidoma uspješno sprovedena za vrlo kratko vrijeme, govore o velikom potencijalu obrazovnog sistema Crne Gore da se brzo transformiše u još savremeniji i kvalitetniji sistem učenja digitalnog doba. UNICEF će svakako podržati ovaj proces ne samo tokom krize s koronavirusom, već i nakon nje”, poručuje Mihaela Bauer, v.d. šefa predstavništva UNICEFa u Crnoj Gori.

Odmah pozatvaranju škola zbog pandemije COVID-19, Ministarstvo prosvjete je organizovalo nastavak učenja preko televizije i interneta. Prema istraživanju koje je Ipsos sproveo uz podršku UNICEF-a krajem marta, preko dvije trećine građana je makar jednom gledalo TV kanal “Uči doma” u prethodnih nedjelju dana i većina njih su bili zadovoljni kvalitetom sadržaja.

O RTPV

Pročitajte i

Krizni medicinski štab: Pregledi pacijenata sa simptomima COVID19 u domovima zdravlja

Svi domovi zdravlja u Crnoj Gori opremljeni su i kadrovski i tehnički i u punom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *